Vinterserien Tullingehallen (2018-02-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Flottsbro
Arrangör: Tumba-Mälarhöjden OK
Distans: 5,3 km (Bana B)
Sträcka: 7.59 km
Tid: 66:04
Det var svinkallt och jag var en bland det första i snön. Precis som på Löpex vinterserien för någon vecka sedan saknades det spår att följa vilket är nyttigt.

K1 följde väg till stigkors och tog sedan sluttningen. Fick stenen däruppe och fortsatte N. Kontrollerat.

K2 väg och stig, lämnar rätt och passerar över V-delen av höjden och kommer nästan rätt på.

K3 tillbaka till stig, lämnar vid liten höjd med brant och tar ut riktningen. Läser av höjderna och är vaksam när det närmar sig.

K4 S till väg, lämnar den lite okontrollerat men får en sten vid höjd och kan styra upp. Lite onödigt svajigt.

K5 sprang runt hela grejen och lämnar vägen på planerat ställe. Får den fint.

K6 planen var att skråa runt höjden, komma ut på stig vid strecket och sedan hålla mig på stigar N om det. Någonstans under skråandet såg det inbjudande ut att ta lite mer höjd och där försvann även riktningen. När jag springer genom något grönt inser jag att jag inte är där jag planerat att vara. Lämnar stigen vid tydlig höjd och gör ett antagande. Går på V-pil och får: flacken-stig-brant-sten och sätter sedan kontrolltagningen. Klart svajigt men bra räddat.

K7 valde att springa stig runt det gröna, jag hoppades se någon av stenarna i sluttningen men fick gå på avstånd istället. 100 m från stigkrök vilket jag enligt GPS lyckades med sånär som på 4 meter. Väl uppe finner jag annan och snart andra förvirrade löpare. Tyvärr släppte jag fokus och räddades av att de faktiskt ganska snart hittade kontrollen.

K8 ut i träsket och grov riktning S, skärmen syntes tidigt.

K9 tar mig ner och hoppas att jag ska kunna läsa av höjderna på andra sidan stigen. Väl över kanten på höjden ser jag stenen som ska ligga före branten. Här stämplar jag 50s efter Ågren.

K10 stigar mig runt igen. Tyckte att jag fick stenarna precis innan jag lämnade men jag var lite osäker. Kommer upp på kanten ovanför skärmen och ser den.

K11 jag snirklade mig fram över det fina höjdpartiet och når sedan stig i V. Stigar mig runt träsket och lämnar det för en sänka upp på höjden. Ser höjdpartiet i O och gröna blötsänkan framför mig. Surfar upp på nästa ås och är vaksam på slutet. Det var fint även uppe på den här höjden.

K12 befarade det värsta med det gröna men det var hur lugnt som helst. Laddade på men var lite ängslig i kontrolltagningen då jag tyckte jag skött mig bra hittills.

Det blev ett härligt pass till slut. Frusna fingrar som tinat redan strax efter K1. Lite sol emellanåt. Mycket löpning. Inte så mycket spår att springa i.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Tullingehallen (2018-02-25)