Löpex vinterserie deltävling 5 (2018-02-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Karlslund
Arrangör: KFUM Örebro OK
Distans: 5,5 km (Mellan herrar)
Sträcka: 8.31 km
Tid: 64:24
Det var dags att fatta kartan igen. Vinterserie en helgförmiddag.

K1 Karin startade innan mig och hon valde den södra stigen. För att göra min grej tog jag den norra. När jag vände S på sista stigen sökte jag efter stenen på höger hand men såg den aldrig. Blev lite nojig men vek av när jag anade att det var dags, ser stenar och hittar dem på kartan. Strax bakom ser jag nästa sten och min skärm.

K2 tillbaka till elljusspåret och spring. Det gick bra länge, även efter att jag lämnat stigen. Efter höjden och diket borde jag dock fattat i vilken ficka jag hamnat, istället började jag leta. Det var inte förrän jag studsat mot alla avgränsande dikena som jag fattade läget.

K3 jag ville till stig så fort som möjligt, sedan löpning, kontrollen satt snällt och syntes på håll.

K4 lämnade stig vid diket och följde det. Bitvis var det ganska stökigt att ta sig fram och jag tappade riktning lite. Det var sällsynt men här fick jag hjälp av lite spår, det gick åt rätt håll över diket.

K5 samma taktik igen, ut till stigen så fort som möjligt. Hittade sedan det avtaget som kändes säkrast. Lyckas också pricka stenen efter rågången och ser strax min kontroll.

K6 springer så mycket stig jag bara kan, lyckas även pricka rätt släpstig. De var otydliga närmast stigen men blev tydligare längre in, stenen syntes sedan bra när man väl kom fram.

K7 snirklar mig fram på släpstigar, gör en sväng för att runda huset. Slarvade och lämnade vägen för sent. Fattade det vid diket och forcerade N. Fick inget att gå på och hamnade i stråket mellan kontrollen och stigen. Vände tillbaka och tog den.

K8 jag hade ingen lust att forcera mer skog och bråte än vad som är nödvändigt. Springer runt på stig och väg. Även här fanns det lite spår att följa den sista biten.

K9 här chansade jag på att forcera genom skogen, bitvis härligt bitvis trögt men till slut kom jag igenom.

K6 och K8 var mina bästa splits, det var också väl genomförda och löpvänliga.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex vinterserie deltävling 5 (2018-02-11)