Löpex vinterserie deltävling 3 (2018-01-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Markaskogen
Arrangör: Almby IK
Distans: 5,3 km (Mellan)
Sträcka: 6.52 km
Tid: 51:56
Årspremiär. Natt. Masstart. Spårsnö..o lite flingor i luften!

K1 hamnade långt österut i startfältet men rättade in mig i ledet efter stigen

K2 direkt till stig och försökte läsa lite, strax innan ledningsgatan är jag inne i ledet igen

K3 hänger och har koll på riktning grovt

K4 hänger igen men till fel gaffel, jag skulle SV men följde NV. Inte ens vägen uppmärksammade mig på misstaget. Väl framme vid fel kontroll hade jag inga problem att hitta rätt.

K5-K6 rakt O, lite häng och lite spår. Siktade N, lite häng, lite spår

K7-K8 sprang i precis samma spår som tidigare

K9 direkt ut till stig och försökte släppa loss. Stigen var så stor att jag inbillade mig att jag var på den norra, större stigen. I korset blev jag enormt förvirrade men lyckades reda ut och jag såg strax spåret från stigen in till kontrollen.

K10 följer stig, viker av när jag ser stenen, ser snart reflexen

K11 fattar att den här kan vara svår. Tar ut kompassriktning för första gången (med min NYA kompass!). Har även ett stråk som kommer och går. En bit in ser jag lampor som skär in från N. Tack vara att jag fattat att den här är svår litar jag på min riktning och strax får jag den. Jag tog två placeringar här.

K12 strax S om K11 är det markerat farligt område. Det var tunn förädisk is över djupt träsk. Jag valde SV och det fanns bitvis stråk, sista biten tassade jag över isen upp till stigen. Resten var biff, stig och stråk.

K13 stig och stråk igen, på sista stigen stämmer inte riktningen och jag tvekar och backtrackar, nej det borde stämma. Några steg till och jag ser ett stråk in i skogen. Jag brötar mig igenom och får den.

K14 jag hade gärna gett mig ut V mot asfalten men det fanns ingen väg dit. Gick N och hoppades nå den otydliga stigen. Det var stökigt och det gick inte fort men jag fann stigen och kom loss igen. När det väl började gå uppåt igen kom andra lampor och ledde mig rätt.

K15 inte mycket kvar, håll i nu. Ut på stig, N, ner i backen. Följde en lampa och famlade mellan den och diverse stråk, fann en annan reflex och girade då N och får fler och tydliga stråk att följa. Det betalade sig.

M löpning, stråk från sista stigen.

Det här var en härlig upplevelse, längesedan natt-O var så här roligt och gick så här bra!
Visa kommentarer (0)
 
Löpex vinterserie deltävling 3 (2018-01-17)