Axvallanatta (2017-10-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Axvall
Arrangör: Istrums SK
Distans: 6,79 km (H40)
Sträcka: 8.95 km
Tid: 65:42
Min tredje nattävling, det kan vara första gången jag får ihop tre stycken! Det krävdes en del resande för att lyckas med detta. Den kortaste resan var på 8 mil enkel resa. Se detta som ytterligare belägg för att det finns väldigt få reguljära nattävlingar. Ännu ett belägg är att denna, min tredje tävling, räckte till att nå plats 14 på H40s nattlista i landet.

K1 lufsade ut och förbi startpunkten innan jag hittade trekanten på kartan, därav omvägen. Löser sedan sträckan bra.

K2 jag trodde att strecket skulle vara för djävligt och väljer att springa runt. För att få ut max av detta vägval hade jag behövt båga ännu lite mer. Det tog 4.30 till slutet av hagen sedan ytterligare 4 min.

K3 tog ut riktning och försökte hålla, skön löpbarhet och läglig höjd precis innan.

K4-K6 jag misslyckas med riktningen, vilket vållar osäkerhet och därmed tidstapp. Kontrollerna var lätta.

K7 här tog jag lite längre tid att läsa in och valde att båga höger. Efter sista sjön drev jag N men jag fattade det när det började bli buskigt. I efterhand tycker jag att jag borde tagit chansen att ligga på ännu hårdare i löpningen.

K8 försöker hålla riktning V men drar tydligen N, fick sänkan innan stigen och är tillräckligt vaksam för att se den en bit S.

K9 ser att jag kan springa stig nästan ända fram, kontrollen ska ligga så nära att man eventuellt kan se den från stigen. Jag är med på stigsvängen och höjden efteråt sedan blir jag osäker. Gör ett osäkert instick men ser inget. Fortsätter och blir uppfångad av stig kors och får svärande vända tillbaka.

K10 flyter fram på stigen genom det gröna, jag fortsätter S efter svängen och får de båda höjderna och kan sedan se nästa höjd med min brant. Skön löpbarhet i det här området!

K11 ville går rakt V men drev lite S. Blev osäker av någon anledning och smög över första höjden men kom ikapp och kunde fortsätta till rätt höjd.

K12 N-pil

K13 tänker använda stig så mycket det går men inser att riktningen kommer bli viktig också. Efter ett tag inser jag att det kommer bli klurigt. Jag tänker flera gånger, men efter det här sitter den. Sedan står jag framför en höjd och hoppas att den ska sitta strax S, och där är den. En konkurrent bommade 6 min här och jag kunde passera.

K14 är försiktig och kämpar med att hålla S på stigen bland stigarna, blir omsprungen strax innan och hänger på upp på åsen.

K15-M löpning

Sett till sverigelistan är det här min bästa nattävling men då var det också en terräng och en bana som passade mig väldigt bra. Den passade mig så bra att jag borde skött det här mycket bättre. Den totala bomtiden blev 13 min vilket är mer än vad som krävs för godkänt. MEN jag är nu landets 14e bästa nattorienterare i H40.
Visa kommentarer (0)
 
Axvallanatta (2017-10-20)