25manna (2017-10-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brosjön
Arrangör: Tullinge SK/IFK Tumba SOK
Distans: 4,13 km
Sträcka: 3.2 av 25
Sträcka: 4.64 km
Tid: 36:55
Efter en att en hel flock hamnat på sjuk- och skadelistan fick jag äntligen en plats i 25manna-laget. Det blev sträcka 3, vi var fyra stycken som drog iväg när Moa kom in. Då låg laget på en fantastisk 57e plats!

K1 långsträcka, jag tänkte inte så mycket utan följde med strömmen och försökte komma ikapp med orienteringen längs vägen. När jag närmade mig fältet och stigarna började jag få lite koll och kom upp på rätt höjd.

K2 var svettig och jag blev väldigt stressad. Massor med folk överallt, åt alla håll. Det tidiga gröna lurade mig och jag fick tillfälligt för mig att jag var nära. När väl det riktiga gröna kom började jag få ihop det. En bit in på sista stigen fick jag syn på Agnes och även min brant.

K3 börjar få lite bättre koll och metodik. Fattar att jag ska N och kan dra lite åt O samt att stig ska passeras på halva vägen. Det räckte för att jag skulle kunna följa strömmen.

K4 här är jag lite osäker på om jag verkligen sprang genom hela det gröna. Om det var så följde jag antagligen tåget.

K5 här ville jag gå mellan de förbjudna för att sedan kunna hålla S. Istället hamnade jag V om det förbjudna. Jag sprang i alla fall på den sidan om snitslingen, precis som de flesta andra. Sedan följde jag strömmen in mot kontrollen.

K6 kändes svajig eftersom jag inte riktigt hann med att läsa kartan. Jag var med på att vi skråade efter Katrineberg, sedan tar vissa höjd medan vissa fortsätter skråa. Jag tänkte inte på hur långt vi kommit men hade känslan att jag skulle ta höjd. Väl uppe blev jag väldigt osäker när det inte kom någon kontroll. Jag fortsatte följa strömmen i hopp om att jag hade samma som alla andra. Det funkade igen.

K7 det här var första gången jag nog tog ut riktningen, jag höll den också fint ända till ringkanten. Anledningen till att jag svängde var antagligen att jag inte så några andra i min riktning, de var någonannanstans. Med hjälp av det förbjudna och stigen läste jag in mig och vände tillbaka.

K8 efter fadäsen sprang jag stig så långt det gick, efter stigen kunde jag följa folk in till skärmen.

K9 jag kunde gå grovt N och följa strömmen upp

K10 jag fortsatte följa strömmen men det glesnade ute i grönrastret. Även farten gick ner och jag hann med att läsa karta lite bättre. Jag kunde använda fältet och höjderna för att försäkra mig om att jag var på rätt väg. När jag passerar första gaffeln blir jag ändå osäker, strax kom den ändå.

K11 var snällt placerad precis vid stigen och jag kom över höjden i sänkan och sedan ner rätt på

K12-M löpning

Det här var så jävla kul! Orienteringen var svajig och jag hade inte tillräcklig koll för att känna mig lugn. Resultatet blev jättebra, helt klart en av mina bättre stafettinsatser, och i nivå med UKs estimat!

På vägen ut klurade vi på om när vi varit på kartan tidigare. Jag hittar en karta från september 2012, the Lindholms arrangerade träning med 25manna-tema. Då tog jag och Jorrit täten vid startskottet och höll ända till startpunkten!
Visa kommentarer (0)
 
25manna (2017-10-07)