Gustavsbergs OK (2017-09-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Värmdö (Hålludden)
Arrangör: Gustavsbergs OK
Distans: 3,99 km (H40)
Sträcka: 5.73 km
Tid: 69:47
En nackdel med att ladda ner kartorna från livelox istället för skanna är att de förbjudna områdena inte kommer med. Den här gången saknas ett område mellan K3 och K4 som gjorde att man fick välja N eller S.
En fördel är att kartbilden är knivskarp.

Jag hade ett litet återfall av förkylningen och la mindre kraft i löpningen än vad jag önskat.

K1-K2 sköter riktning och detaljer bra, läser av och har god blick.

K3 tappar koll på riktningen efter första gulhöjden, det ledde till att jag trodde min höjd kom tidigare än vad den egentligen gjorde. Den delen av misstaget löste jag när jag kom ner på stigen. Jag såg en brant och trodde att det var den på strecket och fortsatte på det. En tidsomfattande och dåligt planerad snurr senare var jag tillbaka vid branten och fattade då att jag varit vid fel brant. Sedan inga problem. Det faktum att kontrollen skulle sitta tidigt och högt på höjden tillsammans med den säkra stigen kunde löst detta snabbare.

K4 jag valde vägen S om det förbjudna för att jag tyckte det såg enklare ut. Det blev lite omständigt men detaljerna var tydlig framme och uppe på höjden.

K5 försiktigt på riktning och innan det börjar slutta ner på allvar ser jag kontrollen.

K6 planen var att gå S till det gula och där vika V mot kontrollen. Jag hade inte koll på att det fanns fler sänkor längs vägen. Den första jag kom till saknade träd och halvlångt gräs, jag tolkade det som gult på kartan. Sedan slutade det stämma och jag hängde efter andra löpare S och det visade sig stämma.

K7 springer stig och rundar branterna och går sedan S, då funkar allt fint.

K8 tar ut en riktning och försöker hålla den, precis vid sista stigpassagen blåser Ove förbi och jag hänger en bit, jag får en känsla i farten att Ove springer för långt. Som de flesta gånger är det jag som har fel.

K9 skötte mig bra, fick brantkontakt efter stigen och gled sedan över till höjden i S. Fick för mig att jag skulle upp på den, fattar inte varifrån den idén kom.

K10-K11 N över höjden och sedan V. Sneddar upp och har koll på sjön och sten.

K12 det var väldigt fint uppe på den här höjden, finast idag! Skötte mig bra men var lite omständig emellanåt, till exempel vägen ner från första höjden och första delen av träsket efter stigen.

K13 ut på ängen och rundar husen på O-sidan, jag kom lite väl långt O men fattade det.

K14 håller riktning och spanar efter stenar

K15 som K13, ut på ängen och rundar på O-sidan

K16-M springer

Återigen en svajig medelinsats. Alltid medel nu, men det går inte bra. Jag vill ha lång men det kommer inte bli så. Ännu mer medel.
Visa kommentarer (0)
 
Gustavsbergs OK (2017-09-30)