Veteran-SM, medel (2017-09-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Trangölsmossen/Stengölen (Borensberg)
Arrangör: Motala AIF OL/Tjällmo-Godegårds OK
Distans: 4,13 km (H40)
Sträcka: 5.37 km
Tid: 55:44
Strax innan start fick jag rådet att hålla extra noga på riktningen. Det skulle inte bli mycket stiglöpning.

K1 tog ut riktning vid startpunkten men det ser svajigt ut. Jag reflekterade inte över att jag sprang över en tydlig höjd, istället för på strecket NV om den. Jag hade flax som fick dubbelstenarna och kunde justera S och därmed få en bra start.

K2 försöker hålla grov O-riktning och hålla mig på höjdpartiet. Jag ser storstenen och den lilla strax efter. Jag närmar mig träsket i S och spanar, tillslut är jag ner i det men vänder strax upp och ser då skärmen en bit bakom mig.

K3 hittar en släpstig som tar mig nästan ända fram sedan är jag tyvärr trotsigt klantig. Två löpare passerar mig och rundar en höjd, jag tyckte inte riktigt det stämde så jag litade på min idé och fortsatte. Blev uppfångad av skarpa branter och vänder tillbaka där de andra vek runt. Jag hade ju sett branten precis innan men inte läst in den.

K4 Här kändes det som att jag kunde orientera lite, först en hyfsad riktning och hade koll på det större träsket i NO. Läste in en sten på näsan och vrider S, sedan en storsten och sedan min brant

K5 liknar K4, hittar över träsket längst ut på näsan, enligt plan. Vrider upp i sänkan och fortsätter sedan O och kommer rätt på

K6 styr lite grovt mot träsket och sedan upp, håller mig till vänster om höjden och får den ganska bra

K7 styr mot branterna och rundar rätt och kommer in i mellan till min sten

K8 här räknar jag med ha lite hjälp av att jag sprungit förbi höjdpartiet med K8 tidigare. Efter att ha rundat branterna på S-sidan försöker jag kompensera. Vid strecket K2-K3 tror jag först att jag är framme men inser snart att det finns mer höjdpartier framöver och har sedan inga problem. Till mitt försvar fanns det massor med oredovisade släpstigar i det här området.

K9 försöker hålla S, får även storsten men lyckas inte vrida rätt. Jag såg en annan skärm i O och vågade inte hålla mig borta. Läste i alla fall in mig och kunde reda ut höjder och träsk. Sprang runt min höjd och fick stenen på baksidan.

K10 försökte hålla en god riktning men den var inte tillräckligt bra. Jag försöker läsa in mig på stenar men det finns många och jag svänger tillbaka och tycker att det börja stämma med det större träsket och lyckas sedan treva mig fram mot min brant.

K11 här är jag inte alls så noga med riktningen men girar tvärt S när jag inser hur jag kan förenkla. Har väl lite flax som kommer nästan rätt på.

K12-M tar ut riktning och följer stråket som passar bäst
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-SM, medel (2017-09-23)