SM lång kval, publiktävling #1, medel (2017-09-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Uggleberget (Hålahult)
Arrangör: KFUM Örebro OK
Distans: 3,9 km (H40)
Sträcka: 5.22 km
Tid: 65:01
Pga förkylning hade jag bestämt mig för att ha gå-O som utgångspunkt, kryddat med löpsteg efter ork och framkomlighet. Detta mindset passar ganska bra ihop med tidigare idéer att försöka ta det lite lugnare på medeldistanser.

K1 stigvägval önskades och förutsättningarna var perfekta. Antagligen en av de enklare ettorna den här säsongen.

K2 vill gå O och gärna träffa det gula för att få en smidig passage till nästa stig. Lyckas även pricka stigen S om hygget och minimerar då hyggespassagen. Promenerar över hygget, ser branten till höger och får den fint.

K3 tar ut riktning och promenerar igenom det gröna, rundar höjden och vi är flera som tar den samtidigt.

K4 tar chansen att löpa stig. Går således O och fortsätter ner mot ledningen. Går upp innan branterna, väl uppe röjer en annan gubbe skärmen.

K5 tar ut riktning och promenerar, brantkanten i N är tydlig och jag ser skärmen från mitt håll

K6 ny riktning och promenad, får de tidiga stenarna och ser sedan massor med stenar överallt. Tycker att några av dem är de tre tighta och jag girar S, ser strax skärmen.

K7 försöker hålla V tills jag kommer till rätt stig. Följer stig N och läser av detaljer innan jag går upp. I början av stigningen hör och ser jag en dam stämpla.

K8 väljer stiglöpning till kröken. Notera den röda biten på spåret efter halva stigsträckan. Där tvekade jag om vänsterkröken kommit men jag fortsatte lite till för att säkra upp. Det var moget gjort, en högersväng ut i spenaten i det läget hade inte varit lyckosam. Längdkänslan är inte alltid den bästa. Nåväl, jag lämnar i rätt krök och håller rätt riktning, får den tidiga stenen och fortsätter rätt.

K9 går O till stig och vill sedan, lite grovt, upp på hygget och hålla O-kanten, ganska nära det gröna. Jag hinner inte mer än upp förrän jag ser folk stämpla där min kontroll ska vara. Tack för det.

K10 detta är första kontrollen som ser lite svår ut. Att gå rätt på och försöka hålla riktning känns inte så lätt. Att smita runt beståndsgränsen brukar jag vara dålig på. Det var ändå något åt det hållet jag fick försöka med. Väl framme vid slutet vågade jag inte riktigt lita på det. Jag hade också sett diket med sten på kartan och sökte mig däråt istället. Jag hittar en grön klick som forceras och på andra sidan hittar jag det vita som leder till diket och där är även stenen. Tog ut riktning och promenerade in, såg skärmen ganska snart. På väg ut tyckte jag att de vita stråken var ganska tydliga, faktiskt.

K11 tog ut en riktning och försökte hålla den, terräng blev finare och finare. Efter sista gröna fläcken ser jag skärmen.

K12 ny riktning och fortsatt härlig terräng, en snabbkille blåser förbi och leder mig rätt de sista.

K13 här vill jag S och driva något V för att träffa stigen. Det fanns ett svagt stråk att följa och här var den bästa terrängen på banan. Jag underskattar nog kontrolltagningen lite. Jag går i kanten mellan träsk och raster och hoppas på mirakel men icke. Återigen tar jag ett moget beslut och går ut i träsket, det är det enda som jag känner att jag kan läsa på. Väl ut tycker jag att det är i den öppna delen. Jag går lite N och viker sedan V och kommer rätt på. Detta var den enda bommen i dag.

K14 V till rågången, från den fanns ett stråk in.

K15-M löpning

Det gick bra med O idag, farten var låg, kanske var banan eller hängningen lätt? Det var ganska fint i skogen, skön temperatur.
Visa kommentarer (0)
 
SM lång kval, publiktävling #1, medel (2017-09-16)