DM medel, Värmland (2017-09-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Solberga
Arrangör: Degerfors OK
Distans: 3,99 km (H40)
Sträcka: 5.89 km
Tid: 77:30
Här var planen att använda samma mindset som på en långdistans. Jag ville bort från hetsen och slarvet.

K1 tar ut riktning vid startpunkten och försöker följa den. Lyckas avstå att kolla en tidig sten med kontroll. Senare hittar jag kombinationen sten+grop och från den parerar jag S och får den.

K2 rundar höjd och håller riktning, på slutet fattat jag kurvbilden helt och tog den rätt.

K3 ville hålla mig O om första höjden och sedan gira NV upp på min höjd. I stället gick jag upp för tidigt, på andra sidan fattade jag det men går upp för tidigt igen och tänker/läser fel och girar runt fel högsta höjd. Det var först när jag tog högsta höjd som jag lyckades läsa in mig. KF påpekade att en bra förenkling hade varit att komma in till kontrollen via sänkan i SV.

K4 försöker hålla min riktning, läser av längs vägen och det känns rätt. Trots att jag fick med mig branten slutade det att stämma för mig. Trots att det känns fel går jag längre N längs kanten och där sitter den.

K5 grov riktning och stråk, jag hade sett andra löpare däråt.

K6 tog min riktning och efter det blöta syntes skärmen.

K7 håll N och balansera rätt på träsket, jag kom över lagom och vek av rätt

K8 det fanns två dikespassager (ej med i livelox) och jag valde den i N. Väl uppe på stigen bestämde jag mig för att vara så sniken att jag aktivt sökte efter stråket mellan K8-K9. Det gick inte så bra den här gången. Jag gick N och började om på stig. Då gick det lite bättre, kanske mest tack vare en annan löpare.

K9 stig och stråk

K10 följer stig och viker av på snitslad stig, det kändes inte klockrent men borde stämma. När det sedan inte gjorde det anade jag att jag svängt för tidigt. Läste in mig och tog den.

K11 stråk och lite för god sikt

K12 stig och riktning, tydligt.

K13 tog ut riktning men den var tydligen inte bra. studsade mot det gröna men sedan fick jag inte ihop det. Läste in mig på höjd och stenar. En förenkling hade varit att inte gått på riktning så tidigt. Det kunde jag börjat med på andra sidan stigen till exempel.

K14-M löpning

Det här var ingen stor insats. För många och för stora misstag och inte speciellt hög fart. Jag hade en bra period K5-K7, sista biten var skönt löpvänlig.

Imorgon blir det öppen stafett!
Visa kommentarer (0)
 
DM medel, Värmland (2017-09-09)