DM natt, Örebro län (2017-09-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hurtigtorpet
Arrangör: Hällefors OK
Distans: 5,69 km (H40)
Sträcka: 9.33 km
Tid: 85:15
Ännu en DM-helg, denna fylld med tre istället för två lopp. Natt fredag, medel lördag och stafett söndag. Alla tre med sina särskilda svårigheter.

Jag velade länge om och hur jag skulle delta på DM natt men efter the Lentils rapport och brandtal efter DM natt Uppsala började det växa någon slags antydan till pepp. Men mindset var ändå: spring stig Henrik, så mycket det bara går, in absurdum är helt ok.

K1 jag hade tänkt svänga en stig tidigare men missade den, anpassade mig och löste det.

K2 stig runt och vek av på vägen ner, innan träsket. Annan löpare röjer reflexen.

K3 långsträcka, jag ville ta spåret N om K6 men missade avtaget och fick fortsätta N i stället. Det är stig nästan hela vägen fram till kröken där jag lämnar och går N. Det känns skitosäkert men en annan löpare passerar från höger vilket ger visst hopp, strax röjs även reflexen!

K4 planen var att gå ut V och sedan S för att runda det gröna. Jag känner att jag har svårt att gå S och tiden rinner iväg. Plötsligt ser jag att jag går N, hur länge har jag gjort det? Fortsätter SV för att inte missa stigen. Sedan ordnar det upp sig, lämnar stig enligt plan och attackerar försiktigt på riktning.

K5 ut till stig, tugga på, lämna vid stigkors och håll riktning. Väl utfört.

K6 tuggar stig, tar några höjdkurvor i onödan. Får en rygg vid kontrolltagningen.

K7 följer stig, är osäker på om jag passerat det gröna men stigen gör den svängen som ska följa. Kommer upp till högsta höjd och ser strax reflexen.

K8 går på stigar S och lämnar den mindre vid en sten och går på riktning. Jag studsade lite på det gröna vilket hjälpte.

K9 går ut ungefär V och ser vid stigpassagen att jag kan fortsätta så och dra lite S. Jag får en sten men lyckas ändå inte se gropen. Fortsätter då och blir uppfångad av vägen. Vänder tillbaka precis lagom för att några D21or (KF & co) röja reflexen.

K10 hänger dessa D21or

K11 tar mig tillbaka till stigen som ledde till K8 och följer den hela vägen. Från den syntex reflexen.

K12-M forcering och löpning

Planen var defensiv och genomfördes strikt. Resultatet blev godkänt. Även om det blev mycket stig la jag inte speciellt mycket fart. Det kändes tryggt.
Visa kommentarer (0)
 
DM natt, Örebro län (2017-09-08)