DM lång, Örebro län (2017-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lindesberg
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 10.11 km
Tid: 86:24
Det fanns en del revanschlusta idag. Då blir det lättare att hitta fokus och självdisciplin att göra rätt saker.

K1 tacksam start, lång sträcka på väg för att läsa in K1, lösning av N från startpunkten. När höjden närmade sig insåg jag att jag kunde glida ner på O och runda. Bra start.

K2 ut på vägen i V. Bestämmer mig för att springa runt, de chanserna vill och ska jag ta. Tyvärr syns inte de förbjudna områdena på livelox-kartorna. De hade förklarat varför jag lämnar släpstigen just där. Jag kom upp fint på andra sidan av det gröna och läste på höjden i O och vred rätt V.

K3 tog ut riktning och var rätt hela vägen men fick även en rygg den sista biten.

K4 följde ryggen tills jag såg skärmen

K5 jag vill undvika de detaljrika områdena och springer ner för släpstigen jag kom på. Vrider upp N och är väldigt försiktig när det börjar gå uppför. Jag ser en konkurrent komma ut från kontrollen när den är inom synhåll. I samband med stämpling fick jag något slags insektsbett på hälsenan. Det värker fortfarande framåt kvällen.

K6 försöker hålla V men märker inte att jag drar lite N. Jag ser branter i N och tror att jag kommit precis N om kontrollen och justerar S. Här ser jag att jag inte var så långt fram som jag trodde men ändå lyckades jag gå lite V och komma rätt.

K7 vill återigen använda stig, ser att det finns vätska rakt S om kontrollen och räknar kallt med att det finns stråk hela vägen. Det funderade perfekt!

K8 även här fanns det ett förbjudet område som inte syns här. Det täckte hygget runt sjön och lite till. Mitt spår är farligt när det förbjudna. Det fanns ingen markering i skogen vad jag såg. Efter sjön vrider jag S för att nå släpstigen. Där hittar jag höjden som är tydlig i början men det var inte helt klart vart den slutade. Jag vred S i rätt läge i alla fall. Nästa höjd var tydlig och jag tyckte jag fick branten i slutet av den. Efter höjden ser jag en superstein och tar ut riktning därifrån. Jag kom upp rätt ovanpå min punkthöjd.

K9 det var förbjudet att springa över eller på vägen utom precis vid T-korsningen. Det fanns inte så mycket mer att välja på utan att försöka gå S och i bästa fall hitta stigen det sista. Efter stämpling hade vi gubbar kartbyte.

K10 misslyckades tydligen helt med riktningen. Jag blev uppfångad av stenen och tog den därifrån.

K11 jag såg inte så många alternativ, kraftledning-äng-stig-kanten-vik in.

K12 säkrade upp med stig, noterar i efterhand att jag passerade den här stenen igår

K13 gick förbi en D21 över höjden, när jag var på väg ner hade hon bättre koll och girade O, jag fattade snabbt och hängde på

K14-M kände igen mig från igår och kom ikapp och förbi D21.

Det här var mycket roligare än igår. Jag skötte långsträckorna bra, framförallt K2. Flera kontrollen var riktigt kluriga men jag klarade dem bra också.
Visa kommentarer (0)
 
DM lång, Örebro län (2017-09-03)