DM medel, Örebro län (2017-09-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lindesberg
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4 km (H40)
Sträcka: 6.34 km
Tid: 79:44
Dags igen, det var två veckor sedan sist. Kartan är från livelox och oväntat stor, det var så att man misstänkte att det var samma blad som skulle användas på långdistansen.

K1 jag börjar stirrigt och lite planlöst, hittade en stig och sedan stigkors och försökte sedan attackera. Det gick inte bra. Tyvärr är det här en vanlig medelstart för min del. Livelox verkar växla bort siffrorna lite också (1 och 13), så illa var det inte på de kartorna vi orienterade på.

K2 nya tag med lite bättre koll, fick sten innan stig och kunde sedan lösa det

K3 valde att runda på O-sidan, läste av höjden korrekt och kom upp rätt på.

K4 hade lite sällskap på avstånd, jag kom lite för långt O men jag såg den andre ta den.

K5 här vill jag nå träsket och sedan följa det V. Jag kom för långt O men insåg det, var osäkert försiktig i kontrolltagningen och gick till slut på stämplingspip.

K6 via släpstigar rundar jag det värsta och girar sedan V mot mitt höjdparti. Jag söker efter en stor svart blobb nedanför som jag tolkar som en stor sten eller klippblock. På livelox kartan ser man att det verkar vara en brant (N i ringen). Det såg alltså inte ut som en brant på våra kartor. Jag kom då för långt NV, läste in mig på en sten och vände tillbaka.

K7 för första gången idag tog jag ut riktning, när det börjar gå ner för läser jag av det som att jag borde gå N, det såg lite mer brantigt ut däråt. Det var fel.

K8 försöker hålla riktning igen, när jag närmar mig hygget ser jag massor med stenar och lyckas inte reda ut vilken som jag ska ha. Jag hade behövt få med mig mer detaljer på vägen för att komma rätt direkt, de två punkthöjderna till exempel.

K9 fortsätter med riktning men stämmer inte av med detaljer längs vägen och när det börjar gå neråt korrigerar jag åt fel håll. Återigen behöver riktningen kompletteras med lite detaljer.

K10 riktning igen, jag hade fel den här gången också men har tur och ser skärmen. Den satt på höger hand när jag trodde vänster.

K11 lyckas på något obegripligt sätt hitta vägen mellan stenfälten. Ute på vägen lämnar jag vid byggnaden men slarvar med riktningen och fångas upp av stigen och får vända tillbaka.

K12 stig och sedan stråk upp

K13 riktning och stråk från stigkors

K14 går på riktning men gör ett feltänk och går N på sista stigen. Kommer fram till kröken och ser tunneln under vägen och fattar till slut läget.

K15-M löpning

Luften pyste försiktigt ur efter K1 och jag blev osäkrare och osäkrare. Däremellan dök det upp slarv.
Visa kommentarer (0)
 
DM medel, Örebro län (2017-09-02)