OL-rounden (2017-08-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ångsjön
Arrangör: OK Hedströmmen
Distans: 4,6 km (H40)
Sträcka: 5.96 km
Tid: 70:34
Åter i Riddarhytten, det var fyra år sedan sist. Då sprang jag Ö7 på lördagen och blev så missnöjd med insatsen att jag sprang challenge på söndagen. Fokus för dagen var att ta det lugnt i huvudet och hålla god koll på riktningen.

K1 det gick uppför hela vägen mot skärmen vilket var förvillande jämfört med kartan, höjden på toppen var dock tydlig.

K2 något ogenomtänkt stolpar jag ut på hygget, fort gick det inte. Det var tydligen tillåtet att springa S om hygget också. På andra sidan vägen läste jag av bra och tillräckligt nära tronade skärmen fint på höjden.

K3 justerade på stigen för att kunna gå ganska strikt N mot kontrollen, såg storstenen på vänster hand men hittade den inte på kartan. Jag fortsatte ändå mot toppen, väldigt försiktigt sista biten men där satt den. I efterhand noterar jag att jag hade samma kontrollpunkt på Ö7 2013.

K4 jag har bra koll hela vägen och utför enligt plan men jag hade läst fel på vilken sida branten skulle sitta. Jag letade på V sidan men den skulle ju sitta på O sidan, slarvigt.

K5 sköter mig fint ända in i ringen igen, jag får stenen och ser strax en skärm en bit fram och tar mig dit, fail.

K6 siktade försiktigt uppåt, det var tydligt och skärmen befolkad

K7 jag ville använda den tydliga höjden S om kontroll och träsk. Jag finner en stig om jag felaktigt tolkar som den som går runt höjden. Den går lite väl NO för att jag ska vara nöjd, korrigerar NV. Efter en stund konstaterar jag att det var lite väl platt, jag kan ju inte alls vara på höjden S om kontrollen, vars e ja då? Fortsätter lite och ser en skärm, gissar att den sitter i det lilla träsket. Går V för att finna fler bra tecken och får faktiskt stenen, pusselbitarna trillar dit och jag går försiktigt S och ser den tillslut. Det var inga bra sträckan men räddningsmanövern kändes fantastiskt bra.

K8 såg svår ut, jag hade inget bättre förslag än att försöka hålla riktningen. I början hade jag antydan till stråk att följa men det försvann. Så såg jag ljuset det visade sig vara det större området O om ringen. Hittade ett fint stråk ner till skärmen!

K9 försökte hålla riktningen till en början, såg träsket i S på halva vägen och fortsatte då O för att få höjdpartiet. Det kunde jag sedan följa N till kontrollen

K10 grov riktning i power walk stil

K11 ser skitsvår ut, en brant i en detaljrik sluttning. Från beståndsgränsen tog jag sikte och försökte lyfta blicken. Reservplanen som slog in var att bli uppfångad av det gröna. Där kunde jag ta ett stråk tillbaka till kontrollen.

K12 jag vill springa träsk, de kan vara snabbare. Vrider SV vid stenen och kommer in fint till kontrollen. På vägen såg jag även den stig jag tidigare letade efter, den var mycket tydligare än den jag hittade.

K13-M tar det försiktigt och ville inte göra bort mig på slutet.

Jag känner mig ändå nöjd med insatsen. Jag hade ett större lugn än Stjärnorpsmedeln och gjorde inte så stora misstag som då. Visst bommade jag en del idag och vid något tillfälle var jag illa ute men jag räddade upp det ganska bra.
Visa kommentarer (0)
 
OL-rounden (2017-08-20)