Hagaby KM (2017-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kränglan
Arrangör: Hagaby GoIF
Distans: 4,5 km (H40)
Sträcka: 5.23 km
Tid: 49:10
Återigen en träningstävling. Den här gången hoppade vi på Hagabys KM. De har lite klasshybris och H40 med två deltagare av fjärde störst av cirka 20 stycken.

K1 starten kom plötsligt, en kvart före utsatt tid, så GPS hade inte vaknat. Jag tog det lugnt och sprang runt på höger sida. Jag tog en dålig ingång från NO (det var brötigt) men jag fick den ok.

K2 tuggar stig till det gula och försöker sedan hålla mig nära. En gren sliter av mig glasögonen, därav det röda halvvägs från stigen. Jag hade höjden men även stenen NO hade en skärm. Tre H21 stämplade bort sig på så tätt sittande kontroller.

K3 går S och betar sedan av stigarna. Det var många fler stenar omkring än vad som syns på kartan

K4 tog ut riktning och stämde av på vägen
K5 försöker med riktning igen, jag kände att jag drog för mycket S efter spåret och korrigerar på nästa stig

K6-K7 stig och lite tåg

K8 jag fick inte storstensamlingen efter spåret och kände mig osäker, efter ett tag vrider jag N för att jag måste däråt förr eller senare. Läser in mig bit för bit och när jag passerar stigen har jag full koll igen!

K9 försöker hålla riktning, när jag kom till det gula såg jag en superstein precis till V, hittade inte detta på kartan men strax efter kom det gröna och jag var med igen. Då hittade jag även det gula med stenen.

K10 ut till stigen, hade bra koll på höjden när jag lämnade stigen

K11 missar att förenkla den sista biten, kanske läste jag i något läge till K8? Hittade i alla fall den men fattade redan innan att den inte var min. Naturligtvis borde jag fortsatt på stig när den svängde SV.

K12 gå S och följ tredje stigen, lämna stig vid träsk och glid över på O-sidan.

K13 gå S, gena genom träsket, lämna stig på höjd och fortsätt S. Efter träsk och stig öppnade det sig och skärmen syntes tidigt

M löpning och forcering

Det här var en nyttig erfarenhet. Jag var ganska lugn och metodiskt, oftast god kartkontakt. Skogen som är en närskog var bitvis väldigt fin, jag har inte sprungit mig trött på den som många andra.
Visa kommentarer (0)
 
Hagaby KM (2017-08-17)