Stjärnorpsmedeln (2017-08-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Pukhult
Arrangör: Stjärnorps SK
Distans: 3,47 km (H40)
Sträcka: 5.65 km
Tid: 67:39
Min profil som solskensorienterare slogs fast ännu än en gång. Glasögon och gubbskärm fungerade fint men regnet gjorde kartan blurrig för mina ögon. Det var då ett bra tillfälle att försöka ta det lugnt och metodiskt, beta av karttecknen och skita i farten. Tyvärr hade jag inte med mig detta mindset till startfållan.

K1 jag vill springa stig så längt som möjligt men har ingen plan när jag lämnar, gör en krok till annan skärm och fattar sedan läget.

K2 stressat och när jag klivit ner för en första brantkant tror jag att jag är framme. Hittar inget av värde och inser att jag inte passerat blötsänkan och fortsätter framåt. Gör en ytterligare krok innan jag kommer rätt

K3 jag lyckas äntligen förmå mig själv till förenkling, ut till träsket och runda brantkanten, sedan upp.

K4 följde ryggar upp på höjden

K5 hittar ett skönt löpstråk och nöjer mig med att den grova riktningen mot hyggeshöjden är ok. Det blev en lång ensam omväg men jag fick den bra.

K6 försöker hålla lite bättre riktning här, korrigerar i träsket mot stenudden. Väl uppe på rätt parti har jag svårt att få ihop alla höjder, min aning att jag skulle O stämde och en annan löpare leder mig rätt

K7 tar inte ut någon riktning utan går på något grövre, det ser ok ut. Jag uppfattar att jag gått O och korrigerar N. Då hamnar jag vid fel sankmark, det tar ett tag innan jag fattar och kan springa tillbaka.

K8 från kurvbilden vid skärmen har jag skapat mig en bild av en brant sänka med en sten längst upp i mitten. Jag hittade tydligen rätt men det såg inte ut som jag tänkt mig, Det var inte så brant, ingen sten i mitten. Jag söker alternativ i NO men icke. Vänder tillbaka och då ser jag en skärm vid en sten som jag tidigare passerat.

K9 försiktigt svajigt, radiokontroll..old style!

K10 tappade uppenbarligen riktningen här, det märkte jag inte alls. Det var väldigt svårt att fatta läget när kom på fast land igen. Min plan var att gå N och minska mängden grönt, sedan ta mig över till vägen i V. I efterhand ser jag att S hade erbjudit ännu mindre grönt.

K11 använder väg och snitslad stig

K12-K13 försöker styra rätt i högre fart bland hällar, branter och stenar

K14-M löpning i stråk och tåg

Det här var en svag insats. Kartan och banan passade mig bra, isolerade öar med träsk omkring. Tillräckligt god riktning gör att du lätt kan hitta till rätt ö och sedan ta det därifrån.
Visa kommentarer (0)
 
Stjärnorpsmedeln (2017-08-03)