O-ringen Värmland, etapp 5 (2017-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rackstad
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,26 km (H40)
Sträcka: 9.54 km
Tid: 84:48
Jaktstart, 15s intervall. Det kändes lite plojigt men när man väl kom igång kom jag ihåg att det brukar vara ganska kul. Det kan bli lite race av det!

K1 jag kom ikapp han som startade 15s före, han tänkte stig som jag och vi spikade. Upp från backen kom några ännu tidigare startande.
K2 följde med tåget
K3 följde med tåget men kände att vi drog höger och nedanför kanten gick jag vänster som fick den, andra bommade.

K4 god fart och jag räknade av detaljerna

K5 följer stig och upp i det gröna är vi ett tåg men inga jag känner igen från starten. Jag förstod att det skulle bli svårt att komma på rätt höjd så efter ett försök går jag moget ut till stigen och kan justera.
K6 sakta och säkert

K7 jag vill till stig så snabbt som möjligt och hoppas hitta släpstigen genom det gröna. Jag fångades in tidigare och kämpar mig igenom. Tyvärr tappar jag räkning och självtillit i kontrolltagningen och gör en kostbar snurr. H21K leder mig rätt

K8 hänger H21K men har ingen egen koll, släpper och har inget kvar. Blir sedan uppfångad av vägen och kan till sist lösa det men nu har flera bekanta dykt upp igen.

K9 hänger och försöker rycka ifrån
K10 S känns bättre än N, jag löper hårt och känner mig stark. Jag ser inte åsen med det gula som jag hoppats och blir osäker men efter diket klarnar det. Jag och en dansk kollega samarbetar oss fram.

K11 jag försöker löpa ifrån och underlaget är underbart! Tyvärr håller jag inte den önskade riktningen men dansken har följt mig (galet!) och han fattar vad det gula i V är och vi kommer in i rätt stråk igen.

K12 jag ligger på hårt och försöker rycka, dansken går om när jag slår av efter stigen, det börjar bli mer folk nu.

K13 jag ligger efter och räknar med att den här inte blir så svår. Dansken tvekar men jag pushar framåt men ser gärdet och är rätt att vi gått för långt. Dansken verkar vilja O men jag väljer V och får den, när jag vänder ut är dansken där.

K14 det är trångt och jag hänger på tåget och laddar för att spurta som blixten.

M då ser jag Roxen, en annan från starten, han ska jag ta! Det kändes som att jag parkerade båda två..men jag var före i mål i alla fall.

Loppet gav skön känsla, det var riktigt roligt! Jag skötte mycket bra, speciellt inledningen (K1-K6) men sedan bommade jag bort ca 18 min enligt winsplits. Det är ju ganska mycket även för att vara mig. Ett plus till benen som orkade hela vägen, klart bättre än väntat. Terräng, kartor och banor var också bra, precis som man kan och har rätt att förvänta sig.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Värmland, etapp 5 (2017-07-28)