O-ringen Värmland, etapp 2 (2017-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skjutsbol
Arrangör: O-ringen
Distans: 6,62 km (H40)
Sträcka: 9.67 km
Tid: 97:28
Etapp 2 var en förkortad långdistans.

K1 försiktigt hela vägen, fick stenen strax innan och blev även passerad av en snabbgubbe som jag litade på.

K2 snabbgubben drog direkt N och jag funderade på om jag skulle ta det vägvalet med. Jag valde bort det för att det såg för långt ut. Jag valde istället släpstigen över höjden och sedan N på stig, sedan skråade jag över till vätskestigen. Planen var att komma ut längre S för att ta kontrollen från S. Nu fick jag ändra. Jag hade koll på höjden på vänster hand strax innan kontrollen men agerade inte därefter. Sedan tappade jag bort de viktiga bitarna, jag såg en sten som jag misstolkade men sedan fick jag med det gröna in i huvudet och kunde korrigera S.

K3 Kanske var den dåliga kontrolltagningen anledningen till att jag hängde en snubbe ut mot K3? Han hade dock en tidigare kontroll och jag blev stående. Till slut fortsatte jag men med lite dålig känsla för längden. Jag blev uppfångad av en brantkant men fortsatte snurra tillbaka innan jag fick ihop det. När jag väl kom tillbaka från rätt håll var kontrollen väldigt synlig och jag kände nästan igen mitt eget spår.

K4 kompensationsförsiktighet

K5 såg ingen lätt lösning utan försökte skråa runt åsen och eventuellt korrigera höjd på stigen. Fick någon av stenarna men tog inte ut riktningen ordentligt, då hamnade jag i steniga terrängen och fick korrigera.

K6 fortsatte att försöka peppa mig till skärpning. Lyckas komma tillbaka och löser denna bra, skråa, dricka, N om gröna, riktning, boom!

K7 rundade det gröna och kom nästan rätt på den

K8 planen var att nå drickastigen i V och ta av vid efter drickan i höjd med kontrollen. Efter första stigen hittar jag en tydlig släpstig och antog att det var stigen N om drickan. Trots att jag märkte att vätskan inte kom lyckades jag inte fatta var jag var. Det vita stråket i det gröna såg jag inte förrän efter loppet. När jag väl såg vätskan i V fick jag ändå ihop det och kunde ta kontrollen. Det fanns ett annat snyggt vägval O om strecket som jag missade.

K9 jag ville ta släpstigen åt SV men hamnade på en annan och blev förvirrad. Det löste sig och kontrolltagningen gick utan problem. Nu ser jag dock att även här erbjöds ett väg val på stig i O.

K10 gick lite väl fort och jag såg inte de självklara valen, istället sprang jag där jag sprang igår.

Dagens prestation var klart sämre än igår men ingen katastrof. Jag missade tyvärr flera fina och snabba vägval och spädde på med några dåliga kontrolltagningar.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Värmland, etapp 2 (2017-07-24)