Idre 3-dagars etapp 1 (2017-06-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gränjesåsen
Arrangör: Idrefjällens OK
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 10.84 km
Tid: 172:44
K1 söker stig så långt det går, fortsätter sedan på riktning och tar mig ner till träsket. Missbedömer stenfältet, det är bara de större stenarna som räknas och jag får vända tillbaka S för att komma rätt.

K2 ser skitsvår ut, hur ska jag förenkla? Tar mig till vägen lite slarvigt. Väljer att minimera skogslöpningen men när jag väl tar mig in så är det riktning som gäller. Jag har väldigt svårt att läsa på vägen men tycker jag får branterna en bit innan. Fortsätter osäkert, hittar en annan kontroll, tar lite höjd och fortsätter och får den faktiskt!

K3 Tar ut riktning och fortsätter försiktigt neråt, kommer i ett stenigt parti och korrigerar O och fortsätter. Det känns inte bra, jag trodde jag var för långt men det var visst snett. Får inte ihop det, vänder upp och hittar K2 igen. Tar riktning igen men alla stenområden förbryllar, jag vet inte vad det var som fick mig att fortsätta neråt men jag står till slut framför en höjd, förvillande lik en jag såg för en stund sedan. En annan löpare smiter förbi den på höger sida, jag tar mig rätt upp på den och på andra sidan sitter min skärm.

K4-K5 Tar ut riktning och släpper på lite mer, lutning och underlag bjuder på det. Jag tänker att nu om någon gång lär väl riktningen skita sig men efter lite osäkerhet när det planar ut ser jag två kontroller. Jag måste kolla, bingo, båda mina!

K6 Det är lika bra att säkra, först norrpil till pöl, sedan NV till nästa pöl och ny riktning igen. Jag får sankmark, branter, sankmark igen och förstår att jag är nära. Väljer att ändå fortsätta en bit till i min riktning för att vara säker, vänder sedan tillbaka och får den. Trots bom i ringen var jag nöjd med mitt mogna orienterande på vägen upp.

K7 Försöker hålla riktningen, skogen börjar glesna och en undrar när det ska gå över i brunt på kartan. Kommer till ett träsk i en sänka och jag vill få det till att jag är i ringkanten. Går lite för skarpt och hittar en annan kontroll men också en annan löpare på jakt efter samma som jag. Vi hittar tillsammans.

K8 håller mig till höger om strecket i förhoppning att jag ska kunna gå V när jag passerat blötsänkan. Det funkade ganska bra, jag läste in mig i ringen.

K9 Jag tar ut riktning igen och tycker de andra löparna tar fel riktning. Enligt spåret var jag väldigt nära skärmen utan att se den. Det känns konstigt då den satt väldigt öppet när jag kom dit en stund senare. Området runt K9-K10 var väldigt vackert och där var varmt!

K10 på riktning

K11 såg svårt ut igen, hur ska jag förenkla? Jag försöker hålla S-riktning och hoppas få träsket som faller ner i backen. När jag girar V skarpt har jag hittar träskhylla och tror jag är längre O, fortsätter neråt. Tror sedan jag är O om kontroller och girar V. Hittar en pöl och tror jag är SO om kontroller och tar mig uppåt. Vänder tillbaka när jag testat långt nog. Det verkar som att jag var väldigt nära kontrollen på vägen tillbaka. Strax därefter hittar en annan löpare mig och undrar om jag ska branten, yes. Vi hittar flera branter och testar olika möjligheter men ingen funkar. När jag är borta i N ser jag 2.25 på klockan och jag bestämmer mig för att ta mig till TC.

Hittar lite andra skärmar men varken K11 eller K12.

Vi hade blivit varnade för kartorna innan och kanske höll de inte högsta kvalitet? Jag kan inte avgöra det. Mitt orienteringskunnande räckte inte till idag. Imorgon ska det bli värre..har vi hört.
Visa kommentarer (0)
 
Idre 3-dagars etapp 1 (2017-06-27)