Forsarännet medel (2017-05-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stâbba
Arrangör: Forsa OK
Distans: 3,89 km (H40)
Sträcka: 5.07 km
Tid: 55:27
Vi hade pressat banläggaren på stan föregående dag och lyckats få fram att det inte skulle bli lika tufft idag!

K1 springer upp på kanten ovanför floden, när framkomligheten blev sämre gick jag ner och kommer ur fart och fokus. Går onödigt över en ås men kommer i alla fall upp precis vid kontrollen.

K2 tar ut en riktning men löpbarheten var för bra utmed floden och jag tappar den. Tar mig över en sänka men återgår till en dålig riktning. Inser att jag kommit för långt och vänder tillbaka, hittar rätt sänka och följer den upp.

K3 klockren riktning
K4 väljer stig och väg för att undvika onödiga flodpassager. Kommer upp på min ås och kan följa släpstigen ända fram.

K5 N till vägen och lämnar sedan vägen efter hygget. Får groparna tidigt och fortsätter på N-pil. Checkar av släpstigen och tränger mig igenom växtligheten och kommer rätt på stenfältet. Nådde en oväntad andra split.

K6-K7 försöker ta dessa på riktning men det gick inte bra alls. Jag borde försöka bryta ner sträckorna mer, kanske mer ta punkt för punkt eller variera mellan att gå i höjd- och skråled? K6 kanske inte var så illa, det var mest känslan att jag hittade två andra kontroller på vägen. Till K7 borde jag nog säkra att jag når branterna S om.

K8 promenerar på riktning och kommer igenom rätt
K9 bra riktning igen, såg den på håll
K10 släpper riktning och siktar grovt mot högsta höjd, när jag ser den faller jag ner i sänkan och rundar höjdpartiet. Det finns lite stråk och jag ser snart stenen med rätt skärm.

K11 försöker hålla riktning, efter stenfältet öppnar det sig och jag kan korrigera rätt
K12 är nu trött och stressad men lyckas hålla ihop så mycket att jag tar den ok
K13-M löpning

En bra avslutning på veckan. Jag bommade lite på berget men känslan var bättre. Kroppen höll inte så bra som jag hoppats, mer träning behövs. Orienteringen verkar vara på rätt väg.
Visa kommentarer (0)
 
Forsarännet medel (2017-05-28)