Forsarännet lång (2017-05-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stâbba
Arrangör: Forsa OK
Distans: 7,38 km (H40)
Sträcka: 10.7 km
Tid: 122:02
Jag hade önskat möjligheter till löpbara vägval som inte kräver så mycket O-fokus.

K1 långsträcka med stigmöjlighet, den tog jag. Hela vägen runt, kontrolltagningen var enkel och det blev en relativt bra split.

K2-K3 försöker hålla riktning och det var samtidigt väldigt tydligt och löpvänligt.

K4 väljer stig igen och här börjar jag känna mig riktigt trött. Håller en felaktig riktning bra från stigkorset men på andra sidan fattar jag att det är vänster som gäller.

K5 slarvar iväg utan riktning, jag tror att jag ska klara mig genom att hålla höjden och glida ner på O-sidan. Jag lyckas styra rätt men det var klart svajigt.

K6 långsträcka igen, jag tar vägen runt. Det var mycket uppför och jag gick vissa delar. Kontrolltagningen var lätt då allt var väldigt tydligt att läsa på.

K7 Det såg sjukt svårt ut. På sträckan innan hade jag bestämt mig för att släppa höjd och ta den nerifrån, när jag väl lämnar K6 fattar jag att jag läst fel. Den väg jag tänkt var inte nerifrån utan uppifrån. Jag väljer ändå att genomföra på det sättet. Spåret ligger antagligen inte helt rätt och trots mina försök att justera har det inte känts helt rätt. Jag siktar först mot högsta höjden på en platå några kurvor upp. Jag trodde inte att jag nådde så högt upp men spåret gör mig osäker. Hursomhelst passerar jag flera brantgap varav ett kändes som helvetsgapet. Det var så djupt att jag länge tvekade att hoppa över. Höjdskillnaden på andra sidan var också avskräckande. Mitt nästa mål var den stora sänkan och sedan stenfältet. Jag trodde tidigt att jag var där men branterna som jag hade neråt sluttningen vittnar om jag inte kommit så långt än. När jag väl kom fram var det tydligt. Från stenfältet försökte jag gå på riktning och jag tycker att jag touchar branterna på vägen. En bit framåt börjar det surra av löpare omkring, mest en bit på höger hand. Jag fortsätter dock med min riktning. Anar tillslut kraftledningen och vänder upp och tillbaka. Läser in mig som att jag är på rätt platå och följer den tillbaka och kommer rätt. Winsplit säger 13 min bom, i QR skulle jag säga 9 min, resten är dåligt vägval.

K8 Jag är så trött att jag promenerar uppåt i sluttningen, minns det som att jag passerade det större träsket rätt men sedan driver jag mer och mer V. Jag har en annan löpare vänster om mig men jag står på mig. Jag hittar ett annat gäng stenar och kan läsa in mig. Det var nog mycket trötthet här, möjligheterna att korrigera på högsta höj missade jag helt.

K9 Försöker hålla O-riktning och räknar med att kunna korrigera längs vägen. Jag passerar kraftledningsstolparna och tar ut en ny riktning som jag inte lyckas hålla nerför. När jag kommit ner för långt inser jag att jag ska åt änden av hygget till. Sedan vänder jag uppåt och ser en skärm, kämpar mig dit..men det fanns ingen enhet. Skriker ut frustration, läser in mig och ser strax min skärm en bit längre ner.

K10 på riktning men jag har inte blicken med mig och springer runt hela branten

K11-M stapplar trött vidare, det är inte så svårt vilket var skönt.

Det här var en riktig käftsmäll. Jag tog slut fullständigt. På K7 var jag chanslös men jag var ändå inte helt lost.
Visa kommentarer (0)
 
Forsarännet lång (2017-05-27)