Faxeträffen medel (2017-05-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storhea
Arrangör: Söderhamns OK
Distans: 4,79 km (H21)
Sträcka: 5.62 km
Tid: 62:00
Idag testade jag H21 för att kunna duellera mot Jonas K och Henrik L. Jag startade först och hoppades ha lite hjälp av det, håller jag bara rätt spår kan jag få lite ryggar in mot kontrollerna.

K1 upp på åsen och följ med
K2 försöker hålla riktning och blir lämpligt omsprungen på andra sidan hygget
K3 håller fin riktning, i onödan, det hade gått fortare att springa vid sidan av all sten
K4 håller tillräckligt bra riktning för att komma rätt på höjderna med min brant
K5 blev omsprungen och fick häng

K6 försöker hålla riktning, trodde jag låg längre N när jag passerade träsket. Hoppas på att få storstenen som sista säkra och det lyckas, sedan är det inga problem att hitta rätt höjdparti

K7 fick häng på andra sidan vägen
K8 häng men jag har även uppfattat att riktningen är bra

K9 lite vägval, valde till slut att lämna hygget för att det kändes lättare att orientera där. Kommer ut på flacken, har höjd på höger, ser snart hygget och rundar det, rundar branten och fortsätter fram till min brant med punkthöjd. Bra löst, bra orienterat.

K10 jag fick lite häng till järnvägen, försöker sedan hålla riktningen och vara uppmärksam. Tycker flera gånger att jag hamnat i träsk och försöker rikta om mig, inser att allt inte kan ha varit träsk. Jag blir stående med branter bakom mig men vilka? Jag har fel i mina antaganden och rundar kontrollen, vänder tillbaka och märker att folk hittat en kontroll..det var min. Tappade nästan 5 min på detta.

K11 först orienterade jag mig runt branten sedan försöker jag hålla riktningen. Jag har inte exakt koll men uppfattar när jag är i höjdpartiet och när det tar slut, nästa brant ska vara min, pip.

K12 ok riktning men såg även en löpare springa ut från kontrollen

K13 väljer att fortsätta på hitsidan av de första branterna. Vill sedan gå upp höger om den långa brantkanten efter hygget, det blev klättring istället. Väl uppe får jag dubbelstenarna och surfar sedan på höjderna och anar min brant efteråt.

K14-M börjar med riktning men har sedan ryggar att gå på.

Återigen ett bra lopp att lägga i revanschens vågskål. Jag bommade K10 men det var också allt.
Visa kommentarer (0)
 
Faxeträffen medel (2017-05-26)