Faxeträffen lång (2017-05-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storhea
Arrangör: Söderhamns OK
Distans: 6,05 km (H40)
Sträcka: 7.38 km
Tid: 80:46
Jag hade stor respekt och revanschlust inför den här Hälsingehelgen. Det gick inte speciellt bra sist och ett lopp knäckte mig helt. Etapp 1 var en förlängd medeldistans.

K1 det ser ut som att jag tog ut en dålig riktning. När jag ser vägen svänger jag och fortsätter parallellt, tittar till en annan skärm innan jag fortsätter fram på en släpstig som tar mig till rätt skärm. Svajig start.

K2-K4 jobbar vidare med riktning och det går bra. K4 uppfattades tydligen som extra svår.

K5 velade lite men sprang på vägen, trodde att jag vikt av tidigare men hygget rätade upp mig och jag följde den riktningen och fick den fint.

K6 mindre riktning mer ledstång, N till stig och sedan runda höjderna och fortsätta parallellt.

K7 långsträcka, transportsträcka till nästa berg. Jag förstod att även kontrolltagningen kunde bli mycket svår. Jag vill undvika höjderna på mitten av sträckan och det gröna i V, väljer då att springa runt i Ö. Efter hygget går jag på N-pil och kommer rätt på skärmen. Det var mycket folk i omlopp däruppe, många vilsna. Jag är mycket nöjd att jag fortsatte med mitt hela vägen.

K8-K10 håller jag bara riktningen fixar det sig, mycket riktigt.

K11 förstod att den här skulle vara ännu svårare och försökte hålla min riktning. Nu var det ännu fler osäkra själar i omlopp. Jag hade inte så bra koll på hur långt jag kommit men när jag tycker det börjar brännas hör jag ett pip till höger och den är min. Många bommade den här.

K12 återigen riktning, här var det lite tydligare när man kommit fram till rätt område. Väl där fanns det många som snurrade runt och ledde mig rätt.

K13-M mest löpning på skön tallhed. Jag försöker hålla riktning och inte rusa iväg hursomhelst. Var mest försiktig till K15 och fick rastipanik till K17.

Jag hade en mycket bra känsla efter loppet. Att jag klarade berget med K7 mfl är helt otroligt och ett första steg mot revanschen.
Visa kommentarer (0)
 
Faxeträffen lång (2017-05-25)