Malmiafejden (2017-05-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Öraberget
Arrangör: OK Malmia
Distans: 4,31 km (H40)
Sträcka: 5.06 km
Tid: 46:18
Medeldistans har varit problematiskt den sista tiden, långdistans har fungerat bättre. Idag hoppades jag på tredje gången gillt eller liknande. Närskog enligt inbjudan, stigrikt. Det kan i bästa fall vara lovande, i värsta fall skitjobbigt. Tanken är fortfarande att riktning ska finnas med i grunden, något att luta sig emot.

K1 V över åsen, driv S om något, efter diket ska min sluttning komma, lyft blicken spanandes efter sten. Skärpt inledning.

K2 Tog ut riktning, stämde av på stenarna, två stigar sedan ner för, såg skärmen redan från skravlet högre upp i sluttningen.

K3 Stig och attackera från N. Fick branten innan och bågade runt höjden fint och kontrollerat.

K4 Tog ut riktning och var försiktig. Fick träsk-sten-träsk på slutet. Mogen försiktighet!

K5 Fortsatte på stig tills det blöta passerats och gick sedan strikt på O. Fortsatt bra sikt.

K6 Fortsätter på stig, har en elitdam framför och jag anar var hon stämplar, det verkade, och stämde för mig med.

K7 Tar ut riktningen, får dubbla stigarna rätt, sedan stenen, på väg nerför säger jag till mig själv, lyft blicken så får du den..yes.

K8 Stig igen, för att slippa raster, för att få en högre fart. Efter ledningsgatan går jag över höjd, får sten-höjd-träsk och slutligen sten.

K9 Här ville jag hålla mig i träsket och efter höjden, gira V. Jag kände nog att jag drog lite väl mycket O och försökte använda stigen till att korrigera detta. Riktningstänket var här ur spel, precis tvärtemot grundstrategin. Strax ser jag en skärm i V, den var inte min men jag fattade att det var punkthöjden och kan då springa tillbaka och ta min kontroll. Winsplits säger bom 2 min. Det är ett bra exempel på dåligt genomförd strategi. Jag nådde en punkt precis S om kontrollen och kunde antagligen fattat detta på stigens svängning, där hade jag kunnat styra upp det hela. Alternativt kunde jag gått på riktning från början, det var ju inga våldsamma höjder att passera.

K10 Stig, efter ledningsgatan försöker jag hålla riktning men spanar hårt efter storsten, sikten var fortsatt god och jag kunde styra rätt.

K11 Följer ett stråk nerför och vet att det är helt ok att hamna i träsket, min ås är ganska tydligen och väl framme ser jag skärmen på avstånd.

K12 Tog ut riktning, strax efter rågången ser jag skärmen.

K13 Stig och upp på högsta höjd, kollade en skärm vid första höjden och därifrån ser jag sedan min.

K14 Håller mig på stig och försöker gå på riktning från stigkorset, när det börjar plana ut ser jag skärmen.

K15 Det kändes inte som att jag bågade så mycket som spåret visar. Tog mig upp på höjden via stigen och fanns den otydliga neråt och hade riktningen med mig. Jag hade däremot inte kollat tillräckligt noga på kartan, jag trodde branten skulle ligga åt andra hållet, så jag blev lite förvånad när jag såg den ovanifrån åt andra hållet.

K16-M löpning

En väldigt bra insats i gynnsam terräng. Jag gjorde få misstag, hade god blick, tog det lugnt och säkert. Ett bra genrep inför Hälsingland.
Dölj kommentarer (1)
Ågren : Så ska det se ut! Hurra för Hellborg!
Lägg till kommentar
Spara
 
Malmiafejden (2017-05-20)