Garphytteträffen (2017-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tomasboda (Lövbrickan)
Arrangör: Garphyttans IF/OK Alferna
Distans: 7,31 km (H40)
Sträcka: 9.42 km
Tid: 96:27
Idag kände jag mig inte riktigt peppad och blev då orolig för hur det skulle gå. Ofokus kan bli katastroflopp.

K1 väg och sedan följa höjd, viker av vid sten och ser punkthöjden

K2 försöker hålla riktning som grund, det är tungt uppför. Får träsken rätt efter halva sträckan, passerar nedanför superbranten, korrigerar V vid nästa träsk men ser inte stenen vilket gör mig osäker. Fortsätter i alla fall för allt annat har stämt och det finns en väg som uppfångare. Jag var dock helt rätt och tog den fint.

K3 försöker gå på riktning från väg-stigkors. Det kändes som att jag låg rätt vid träsken efter halva men när jag får gå ner och upp i grönrastret känns det fel. Jag noterade inte att det fanns en sänka som kunde förklara fenomenet. Jag blir då väldigt osäker på vart jag egentligen är, fortsätter ändå envist. Får ingen sten i slänten nerför, ser leden där nere och springer dit för inläsning, Hade tur och kom precis på den tydliga höjden och kunde vända upp tillbaka.

K4 rundade rastret, tuggade stig upp på höjden och vek ner fint.
K5 ut till vägen, drickapaus. Väljer att ta stigen N om träsken, går över till rätt höjdparti och tar mig upp rätt på.
K6 på riktning och blickskola.
K7 vill få båda träsken, väl över till det andra är höjden tydlig och jag får den fint.

K8 väg var faktiskt ett tydligt alternativ men jag chansade med att gå mer rätt på. Tyvärr tappade jag greppet om kartan och blev rädd att hamna ute på halvön i V. Tog mig Ö och hamnade på spången genom träsket. Därifrån tog jag tillbaka greppet om kartan.

K9 här tog jag till vägen, planen var att vika av vid tomten och hålla riktningen. Jag tappade riktningen vid andra bäcken och var illa ute. Gick ner och fick stenfältet, såg sedan höjden.

K10-M mest löpning

Det blev en revansch för igår, även om jag inte spöade tiden. TC vid Lövbrickan är underbart, gles tallskog på en matta av skönt ris.
Visa kommentarer (0)
 
Garphytteträffen (2017-05-14)