Fellingsbroträffen (2017-05-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skulsta
Arrangör: Fellingsbro GoIF
Distans: 4,02 km (H40)
Sträcka: 6.2 km
Tid: 83:35
Jag hade förhoppningar om att använda den säkrare riktningen från de tre senaste loppen i en lite snabbare miljö. Det fungerade inte. Alls.

K1 drar ganska mycket S, får nog en hint om det på vägen? När jag tycker mig vara framme vid min "sluttning" drar jag N men ser ingen skärm (det ser ut som att jag var väldigt nära) och springer tillbaka till föregående höjdparti och lyckas läsa in mig. Skärmen sitter synligt och inbjudande. Mitt spår ligger nog lite fel, läste antagligen in mig på superstein. Då var jag inte riktigt så nära. Bommade hursomhelst cirka 3 min.

K2 försöker bita ihop och går strikt S. Inte ens nära. Får en massa stenar men det är fel stenar. Hör andra stämpla och springer dit.

K3 försöker återigen hitta rätt riktning. Tycker jag ligger för mycket S vid höjden innan träsket, svär över att jag på 50 m tappat så mycket i riktning och kompenserar N. Håller sedan planerad kurs mycket bra men min korrigering var tydligen felaktig. Springer tillbaka till träsket och tar om. Bomtrippel fullbordad.

K4 kämpar vidare med riktning, ser strax att det fanns väg i S, skit i det, loppet är kört, kämpa vidare med riktningen. På väg ner för min höjd får jag en sten och bestämmer mig för att det är min, trots att det är superstein på kartan. Envisas med min riktning tills jag når träsket. Följer sedan de andra löparna till kontrollen.

K5 klart bättre riktning, ser skärmen och girar rätt
K6 höjden är tydlig redan vid hyggeskanten och jag håller riktningen.

K7 det känns som att jag driver, är väldigt osäker på hur jag lyckats hålla riktningen över hygget. Rotviker blåser förbi (han tänker: du kan för fan inte gå Hellborg). Alltså, det är inte på grund av enorm hastighet som jag inte kan hålla riktningen. Problemet är djupare än så. Jag vimsar osäkert runt lite, fattar att andra är på väg till min skärm och kommer rätt. Här borde jag använt mig av beståndsgränsen. Den var tydlig i verkligheten och på andra sidan skulle skärmen sitta.

K8 här ser det ut som att jag tog ut fel riktning. Jag håller riktningen bra men den är fel. Inser att jag gått för långt och att jag är fel. Går S, sedan Ö och hittar staketet. Promenerar in kontrollen på riktning.

K9-K10 här var höjderna tydliga och jag lyckas få ihop det något bättre.

K11 det kändes som att riktningen var klockren men den var inte mer än tillräcklig.
K12 spikrakt och jag ser skärmen på avstånd
K13 har lite rygg på M Holmberg men även på min riktning. Noterar att vi ligger lite N om strecket vid sista träsket, justerar vid höjden och får en hyfsad kontrolltagning.
K14 bra riktning och ser den strax efter stigen.

K15-M löpning

Det var fritt fall idag. Man tror nästan att kompassen var avstängd eller i alla fall glappande. Jag hade inte känslan att jag rusade iväg, att det skulle varit farten som sabbade riktningen.

Som så många gånger förr blir söndagens mål att, på långdistans, slå medeldistanstiden.
Visa kommentarer (0)
 
Fellingsbroträffen (2017-05-13)