Närkedubbeln medel (2017-05-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klunkhyttan
Arrangör: Hagaby GoIF/KFUM Örebro OK
Distans: 3,9 km (H40)
Sträcka: 4.48 km
Tid: 61:50
Planen idag var att i första hand gå på strecket mha kompass. Om det bjuds snabbare alternativ ska det tas och förvaltas.

K1-K4 sköter jag helt enligt plan. Jag är till och med jag-stark när jag strax innan K2 ser en skärm MEN INTE SPRINGER DIT! Det fanns ingen sten i närheten och det skulle det finnas vid min.

K5 håller riktning länge men glider hela vägen ner för höjden, får stenarna strax innan och kliver upp på min höjd.
K6 är på väg att glida upp i sänkan men fattar det och tar mig över till rätt sida av höjden.
K7 jag ville inte ta hela höjden utan väljer att gå runt på högra sidan. Såg steniga partier och sedan även beståndsgränsen, på vägen upp fick jag med mig höjden och det sista stegen med häng.

K8-K12 försöker hålla strecket men samtidigt stämma av det som händer på vägen. Drog lite höger på K8-K9 men fattade det och justerade i kontrolltagningen. K10 får sten, släpstig och snart ser jag den på höger hand. K11-K12 stämmer av med stenarna längs strecket.

K13 drog lite vänster men det märkte jag inte riktigt, försöker få med mig branterna på vägen upp men icke. När jag når det blöta ser jag en brantkontroll till vänster. Springer dit för att säkra upp, sedan tillbaka utan problem. Jag måste varit väldigt nära skärmen på vägen upp.

K14 fick löpa lite, den var lättare än vad jag förstod på förhand.
K15 nu kunde jag välja stig istället för riktning..och då sket det sig direkt. Skärmen var synlig från släpstigen (det såg jag retligt nog på söndagen). Jag drog iväg och letade längre bort innan jag fattade läget.
K16 ner, upp och över min höjd, lite norr om högsta. På vägen ner ser jag skärmen.
K17-M riktning och löpning

Mycket bra orientering, terrängen tog ner farten lite vilket underlättade att hålla riktning samt att fånga med sig detaljer längs vägen. Det var väldigt roligt idag.
Visa kommentarer (0)
 
Närkedubbeln medel (2017-05-06)