Haningeträffen medel (2017-04-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Muskö
Arrangör: Haninge SOK
Distans: 4,49 km (H40)
Sträcka: 6.49 km
Tid: 89:51
K1 på riktning, fick med det gula och höjdkurvorna därefter sedan gav det sig.
K2 förstod att jag skulle tappa riktning på väg upp och sikta mot högsta höjd när jag kom upp istället. Svängde V när jag tyckte att jag var ute på en av åsarna. Så ser det inte ut på spåret men jag hittade rätt i alla fall.
K3-K4 sökte den blöta fåran och följde den. Efter ett tag kände jag att jag inte hade koll på hur långt jag kommit och beslöt att ta mig upp på höjdpartiet. Tog mig över till andra sidan i hopp att hitta kontrollen eller något att läsa på. Efter ett tag ser jag något som kan vara en gulhöjd och jag viker S, ser en kontroll! Det var K4. Illa kanske man kan tycka men med den bristfälliga koll jag hade var det en lättnad. Tog mig försiktigt tillbaka till K3 och retur till K4.

K5 tyvärr såg jag inte stigvägvalet i V, det hade passat mig bättre. Istället trevade jag mig fram, tog den första större gulhöjden för att säkra upp. Nu kommer jag inte riktigt ihåg varför jag gick strikt S efter det. Senare säkrar jag upp genom att springa upp på nästa gulhöjd. Då är jag i höjd med kontrollen, en yppa S. Jag avsåg att kompensera det lite men det blev för mycket och jag kommer en N om kontrollen och irrar lite. Det är många andra i krokarna och tillslut hittar jag rätt.

K6 jag tappade riktning och tycker att jag kommer fram till träskrännan i Ö och försöker då förstår vart jag är. Jag sluter mig till att jag är vid en gulhöjd SÖ om kontrollen men det var fel. Passerar sedan vad jag tycker är en brant åt N och sluter mig till att jag är SV kontrollen. Det var också fel. Studsar sedan två gånger vid träskrännan i Ö. Nu kommer jag inte ihåg vad jag hade för plan men jag hittar en sten och sedan en till, därmed inläst. Promenerar på kompass till kontrollen.

K7 sakta på riktning, stämmer av de blöta på vägen, klockrent.
K8 försöker fortsätta på riktning men slarvar efter gulhöjden och passerar nära utan att se.
K9 här kändes det som att banläggaren släppte loss oss, springer runt på stig.
K10 tillbaka upp på stig och sedan behålla riktningen, fick med mig stenen som sista säkra.
K11 rundar åsen och fortsätter en bit fram

K12-M av någon anledning kändes hela det här området jätte konstigt. Jag fick inte ihop det. Jag tvingade mig fram på riktning och efter första staketet började jag fatta. Löpte sedan på så gott jag orkade.

När jag tittar på winsplits efteråt gör det väldigt ont. Jag skötte mig jättebra till K4 sedan tappar jag hela loppet på K5-K6. Bommarna är för stora tyvärr.
Visa kommentarer (0)
 
Haningeträffen medel (2017-04-22)