Löpex vinterserie #8 (2017-03-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stadsskogen
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 5 km (Mellan)
Sträcka: 6.74 km
Tid: 51:24
Avslutning på vinterserien men bara andra gången jag är med den här säsongen.

K1 hänger inte alls med på kompassen, nonchalerar första varningen när jag är på väg åt V vid första större stig. Senare är jag på väg att runda bostadsområdet innan jag kollar pilen. Vänder tillbaka och går på riktning från stigavtaget.

K2 fortsätter på riktning, stämmer av lite med stenar på vägen men tyckte ändå att jag var längre S än jag faktiskt var.

K3 går strikt N och korrigerar när jag ser huset.

K4 funderade en stund över vägvalet, valde S. Siktar med riktning på hygget. Det syntes ganska väl från rågången men det tog ett tag innan jag fattade att det var det jag såg. Fick också med mig stenarna innan rågången. Hittar sedan ett hyfsat stråk genom det gröna, eller det gröna var inte så grönt som jag befarat. Får sedan stig och sten och tuffar på.

K5 har lite häng på väg ut, ser också löparen lämna stigen. Jag fortsatte lite längre för att kunna gå på N-pil. Det lyckades jag inte riktig med men diken och höjder styrde mig rätt.

K6 förenklar med stig och rågång

K7 vägval igen. Väljer att gå N den här gången. Tuggar på men benen är inte rappa idag. Genomför kontrolltagningen försiktigt och kommer rätt. Jag hade stora problem här förra året vilket gynnade mig idag. Plockade faktiskt fyra placeringen på den här splitten.

K8 förenklar genom att gå direkt till stig och sedan tugga på, är försiktig i ringen och ser skärmen från stigen. Hade sjätte split här, många gick mer rätt på här.

K9 förenklar genom att gå så långt på stig det bara går, bedömer att höjdkurvorna inte är så många att det stör. Får återigen en topp-split då många skråar på strecket.

K10 tog lite höjd i utgången trots att jag ska ner till skolan. Är försiktig i kontrolltagningen då jag slarvade här förra året.

K11 fortsatt försiktig, kommer lite för nära bostäderna och korrigerar, anar skärmen från stigen.

M hittar ut.

Det var en fin vårdag och kul att orientera. Banan kändes nästan identisk med den jag sprang förra året men så var det inte när jag kollade efter. Jag försökte alternera stig och riktning och värdera situationerna. Det kändes bra men det var ganska enkelt i närskogen.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex vinterserie #8 (2017-03-18)