Panvåren, lång (2017-03-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Furuboda
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 9,73 km (H40)
Sträcka: 12.55 km
Tid: 83:51
Precis som på nattetappen hade jag inte sett till att klockan hittat sina satelliter så jag fick rita lite för hand efter minnet.

Idag Furuboda, mer tunga sanddyner än Friseboda annars ganska likt.

K1 tar mig över till högra kanten och scannar av
K2 drog lite för långt åt höger och fick vända tillbaka
K3 kortaste vägen till stig och sedan löpa
K4 tuggar stig och vill håll mig ifrån sanden så länge det går, försöker med riktningens hjälp komma söder ifrån. Blir uppfångad av grönrastret och går norrut
K5 försiktigt på riktning

K6 läser från K9 till K10 men upptäcker och girar tvärt V. Väl framme vid randen ser jag två kontroller varav den ena visar sig vara min.
K7 ner till stig och sedan riktning
K8 riktning men drar och girar vid stig
K9 rundar K6 för att få så lite sand som möjligt, följer stigen och har mycket bra riktning men det fattar jag inte. Jag viker av för att jag tycker vattnet är för nära. Passerar potentiell stig och ser nog gropen och vänder tillbaka.

K10 går grovt på norrpil, ser huset vid vägen och nu ska jag bara fortsätta på norrpil men jag halkar ner till V och får vända upp igen.
K11 rundar dynen och vrider N, bakom nästa hög sitter den
K12 den här här väldigt märklig. Jag ska bara gå N men går tydligen V hela tiden. Jag har för mig att jag kollade kompassen på väg ut, N, men det ser inte alls ut som att det var så. Jag tyckte att huset kom lite väl tidigt men vet att jag ska hålla mig på vänster sida. Sedan ser jag en parkering men den ligger på fel sida och där kommer även en väg. Ute på vägen vid en brant accepterar jag faktum och tar vägarna mellan husen upp, får lite häng som tröst in till stämpling. Så här fel på norrpil brukar inte ens jag gå. Det kostade 4.30 i bomtid.

K13, K15 slirade i kontrolltagningen när jag skulle rycka ifrån det häng jag hade.
K14 emellan lyckades jag fixa på egen hand.
K16 långsträcka! Sprang stig och väg så länge det gick och hittade ett skönt läge att gå på söderpil. Punkhöjden var väldigt tydlig i naturen.
K17 genaste vägen till stigarna, går på riktning från rågången med stor framgång

K18 på riktning, saktar in efter sista stigpassagen
K19 konstig båge
K20 återigen väg med skönt avstamp till söderpil.
K21 försöker hålla riktning men håller inte koll på hur långt jag kommit, fladdrar iväg och blir osäker men har flax och vänder rätt, ser skärm som visar sig vara rätt

K22 på riktning och god sikt
K23 upp på tydlig höjdformation, tydligt hängd
K24 över till bortre kanten men dålig koll på avstånd, kommer för nära storstig, vänder bort och ser skärm som visar sig vara min. Flax igen alltså
K25 smartare, riktning Ö och sedan S
K26-M löpning

Bommade ca 13 min och det har jag inte råd med här. Benen höll ganska bra men sanddynerna är väldigt tunga. Jag sköter mig bra emellanåt men slarvar mycket.
Dölj kommentarer (1)
Ågren : Åh Furuboda!
Lägg till kommentar
Spara
 
Panvåren, lång (2017-03-05)