Panvåren, natt (2017-03-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åhus norra
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 7,8 km (H40)
Sträcka: 6.57 km
Tid: 50:15
Det har inte gått så bra på Pan-natten tidigare, en viss revanschlust fanns vid start.

K1 mycket löpning men tyvärr blir jag lite het i kontrolltagningen. Planen var annars att använda utkommande löpare för att ta mig in.
K2 som jag minns det gjorde jag en snurr men förlorade inte så mycket tid enligt winsplits.
K3 drev lite för mycket V och fick korrigera mha skjutvallen
K4-K7 inga problem såvitt jag minns, försökt använda riktning så mycket och så bra jag kunde.

K8 längre sträcka, går direkt mot stig och vill sedan gå rakt söderut från stigkorset. Anledningen är att jag tycker det är lättare att gå söderpil än att gå diagonalt men visst, framkomligheten ser bättre ut längs strecket. Jag håller en bra riktning länge men blir tveksam och fladdrar iväg. Terrängen tog ner hastigheten och jag trodde väl att jag kommit längre än vad jag faktiskt gjort. Fick studsa på stigen. Drygt 3 min bom.

K9-K11 lite mer folk helt plötsligt, hittade lite andra kontroller på väg mot K10.
K12 vill gå på riktning, blir uppfångad av den tydliga höjden och när jag fattar det hittar jag rätt.
K13 följer höjden bort och ser reflexen
K14-K16 går på riktning

K17 försöker hålla riktning men bågade tydligen in den.
K18 vill använda stig och ser sedan T från stigen och följer höjdkurvan bort. Massor med andra omkring men inte som ska ha samma som jag.
K19 vill hålla någon slags vettig riktning men jag lyckas inte bättre än att pricka in de gröna partierna. Korrigerar på stigen mha en brunn. Går på riktning från stigkorset, klockrent!

K20 Försöker hålla riktning igen, noterade sista stigen och blir sedan stående osäker, tycker mig ana en stämplingsenhet till höger, tar några steg ditåt och ser reflexen, gött!
K21 försiktigt på riktning, det är inte så mycket svårt kvar nu

K22-M skön löpning

Det gick ändå ganska ok det här, bommade drygt 7 min vilket är klart bättre än de senaste åren. Jag lyckades gå på riktning ganska många gånger men jag har fortfarande svårt att läsa in detaljerna på vägen. Jag såg inte så mycket av mina klasskamrater vilket kunde hjälpt en del. Istället fick jag orientera mycket på egen hand vilket var nyttigare. Jag har fortfarande svårt att göra mitt utan att flänga iväg efter vad andra gör.
Visa kommentarer (0)
 
Panvåren, natt (2017-03-03)