Löpex vinterserie #3 (2017-01-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sörbyskogen
Arrangör: Almby IK
Distans: 3,5 km (Korta)
Sträcka: 4.69 km
Tid: 35:07
Träningtävling a la Mila by night. På grund av kartbrist sprang jag korta banan istället för mellanbana. Jag hade inte lyckats bestämma mig för om jag skulle toklöpa och hänga mig runt eller om jag skulle låta folk dra iväg och sedan lufsa i egen ljusbubbla.

K1
Klassbytet kom plötsligt och jag hamnade längst bak i ledet. Där stod jag inte ut länge utan gjorde rusningar när läge bjöds för att avancera. Jag fick känslan att de flesta gick rätt igenom det gröna så då valde jag att gå runt söder. Löpte på ganska bra utan att ha koll på när jag skulle vika av. När skogen öppnade sig lite drog jag in, bäck..stig..sedan spana lampor tänkte jag. Det visade sig att en oväntat stor mängd löpare följt mina spår. De hade dock inte halkat lika långt söder ut som jag och tog den före.

K2
Norrut mot stig och fortsätt sedan på stig, hade häng och såg lampor på vägen in.

K3
Tillbaka ut till stigen och löpa upp till vägen. Gjorde flera rusningar för att avancera och på andra sidan vägen kom jag ikapp en ny klunga. När de bommade kontrolltagningen började jag muttra, ”man kan inte lita på nån”.

K4
Så..uppe på storstigen går jag till spets. När de andra klåpar sig måste jag ju försöka, oavsett hur dålig jag är. Bommade i ringen eftersom jag inte hade med mig varken riktning, kurvbild eller andra detaljer när jag lämnade stigen.

K5
Hängde på tåget neråt. Börjar muttra igen när vi passerar steniga och smågröna partier, som lök på laxen bommar de i kontrolltagningen också.

K6
Jaha, försökte löpa ifrån igen då. Upp i bortre delen av slalombacken, ska bara vika av strax efter vägen i mitten av backen. Plötsligt står jag nära toppen..den där stigen var ett staket, vilket är väldigt tydligt om man tittar på kartan. Tappade många placeringar på detta.

K7
Löpte på bra i uppförsbacken, när vi lämnar vägen är jag ikapp tätklungan men låter återigen de leda. Den här gången har de lite bättre koll.

K8
Det var en ganska frustrerande framkomlighet precis innan K7 så jag valde att ta mig ut till vägen istället. Vägen var lite större än vad jag tänkte mig och det kändes fel att springa där. Tar mig därifrån och kommer in ganska bra ändå, då var tåget på väg upp från stämpling.

M
Hänger tåget upp och plockar några placeringar.

Efter Natt-KM tänkte jag att det skulle vara i det närmaste stopp för mitt fortsatta nattorienterande. Det går aldrig bra och jag sköter mig extra slarvigt, det blir frustrerande och tråkigt. Jag kunde dock inte hålla mig borta. Det var inte så förskräckligt ikväll, känslan var att jag bommade varje kontroll men jag fick springa av mig lite i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex vinterserie #3 (2017-01-18)