Skräddartorpsträffen (2016-09-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vallsjöbladet
Arrangör: Vandrarringen
Distans: 8,4 km (H21)
Sträcka: http://oba
Sträcka: 1.21 km
Tid: 11:05
Terrängbeskrivningen lät lovande så vi drog iväg drygt 10 mil för den här långdistansen. Brandområde var ett av lockbetena. Ett annat var att det inte finns så många tävlingar kvar på höstsäsongen. Eftersom intresset för unggubbklasserna var svalt valde jag H21, det var bara 8,4 km idag.

K1 lite typiskt förstakontroll, jag säkrar inte upp så mycket som jag borde. Lämnar spåret precis innan en stig som skulle hjälpt mig mycket.
K2-K4 går bättre, höll koll på stigarna till K2, bra riktning till K3 och lämnar rätt till K4.
K5 vägar inte gå strikt på riktning utan räknar med att bli uppfångad av ledning eller väg. Det blev väg och därifrån inga problem. Samuel stämplade precis innan.

K6 hade Samuels rygg och god riktning
K7 tog ut riktning men jag har svårt att hålla den, lutar mig lite på höjdpartiet till höger och får stenarna till höger om K. Bakom dem kom flera löpare ut från min sten.
K8 god riktning och koll på höjden.
K9 håller S och räknar med att kunna justera med hjälp av huset och masten. Funkar bra!

K10 här hade jag lite för många alternativ i huvudet. Det blev någon slags blandning. Justerar in mot strecket vid kraftledningen och har inga problem därifrån.
K11 följer diket då omgivningarna är skönt löpbara. Kommer ut på vägen med det gula på andra sidan och då är jag nästan hemma.
K12 återigen fanns det många idéer i huvudet. Planen var från början att följa vägen utmed hygget och sedan få kontrollen på snäv vinkel. Istället fortsatte jag förbi huset till nästa gula, där finner jag en väl använd släpstig som tar mig igenom det gröna. Det kändes sådär när den inte fanns med på kartan. Kommer ut och tror att jag är framme men riktigt så bra var det inte, fattar dock var jag är och fortsätter en bit till.

K13-K17 låg i brandområdet från 2014. K13 höll riktning från storstenen. K14 försöker hålla riktning men har även några ryggar framför. K15 passerade precis bredvid men inbillade mig att hyggesmarkeringen motsvarade brandområdet, fick vända tillbaka. K16 på bra riktning och fin uppfångare. K17 bra riktning och några ryggar.

K18 försöker hålla riktning men måste runda rastret, kommer ut på släpstigen och fattar tillslut att den är bra för mig, följer den bort och viker av vid sten.
K19 varvningskontroll, har sällskap av Karin ända fram till K20.

K20 bra riktning och Karins rygg.
K21 släpper Karin, hon går nedanför branterna men jag vill gå ovanför och få stenarna. Hon kommer först och det har jag hjälp av.
K22 på bra riktning och stenarna vid spåret
K23 enklare med spåret och dike hela vägen
K24-M löpning!

Det här var fantastiskt roligt! Ända fram till brandområdet var det skönt löpbart och jag kunde hålla fin fart. Brandområdet var häftigare att vara i än det var att orientera i det. Jag är nöjd med min egen insats. Arbetet med riktningen ger en helt ny trygghet i orienteringen.
Visa kommentarer (0)
 
Skräddartorpsträffen (2016-09-25)