ROC etapp 6 (2016-08-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tanum, Satellitstationen
Arrangör: Bohuslän-Dals OF/Svenska Orienteringsförbundet
Distans: 7 km (H40)
Sträcka: 10.75 km
Tid: 108:49
Efter att ha avstått etapp 5 pga klen hälsa var jag lite revanschsugen på startlinjen. Jag räknade dock inte med några stordåd då förkylningen inte helt gått över.

K1 tyvärr fortsätter jag att vara ofokuserad i starten. Passerar det stora blöta i slänten och bestämmer mig för att det måste vara det första (lilla) blöta. Läser in mig mellan branterna då jag anar hygget längre bort. 6 min goodbye.

K2 men det vänder snabbt igen. Genomför planen klockrent. Grov ostlig till höjden tar slut, sedan S och nå släpstigen. Gick upp efter att branterna på vänster tagit slut och jag anade det gröna. Fick den perfekt. Strax efter stämpling fick jag en klapp på axeln av Björn.

K3 genomför mitt tänkta vägval ganska bra men jag inser att det antagligen inte var det snabbaste. Parallellt med ledningen, på släpstigen fanns det massor med svamp. Styr noggrannt genom träsket och hittar sedan rätt blötsänka upp och får kontrollen jättefint.

K4 har bra koll nästan hela vägen men halkar ändå ner några höjdkurvor på slutet. Fattar det när träsket kommer för nära.

K5 jag drog iväg NV och inser att jag riskerar att hamna vid fel träsk. Mycket riktigt. Jag var i alla fall beredd på detta men visst hade det var finare att gå ut V och få rätt träsk direkt. Följer mitt höjdparti och får på slutet hjälp av andra löpare.

K6 vägval igen, hittade ganska snabbt ett jag gillade och det funkade klockrent. Löpbarheten var bättre än vad jag vågat hoppas på.

K7 det här kan var en av de jobbigaste vägvalssträckorna jag haft. Jag tänkte länge och hade nog bestämt mig för en variant som startade SV men det kändes för riskabelt så jag snurrade och gick NV istället. Det blev inte heller riktigt som jag tänkt. Jag kom för långt norrut, hade tänkt komma ut vid första drickan, strax V om ledningen. Vi sjöarna kände jag igen mig sedan tisdagen. Efter en extra sväng norr om drickat lyckas jag fint med kontrolltagningen.

K8 hade läst in detta och konstaterat att det mest var löpning kvar. Utförde det jag planerat men hade inte planerat kontrolltagningen. Hängde en gubbe till fel kontroll och fick göra om.

K9 på stig och sedan stråk
K10 stråk
M löpning

18 min bomtid idag men jag var väldigt glad över att kunna genomföra trots förkylning. Väldigt roligt att orientera igen! Idag hade jag bättre flyt i ringen, kanske var kontrollerna lite lättare för att det var långdistans? Det var väldigt roligt att få klura på vägval vid flera tillfällen och en fjäder i hatten att jag lyckades utföra de flesta som jag tänkt. Det steget kommer före steget att hitta det snabbaste vägvalet.
Visa kommentarer (0)
 
ROC etapp 6 (2016-08-28)