ROC etapp 4 (2016-08-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Buar, Strömstad öst
Arrangör: Bohuslän-Dals OF/Svenska Orienteringsförbundet
Distans: 4 km (H40)
Sträcka: 5.77 km
Tid: 63:34
K1 mycket löpning, jag missade första avtaget med insåg att det andra går lika bra.

K2 hänger en dam som håller bra kompasskurs mot stigen på andra sidan vägen. Sväljer det och räknar med att kunna ta kontrollen på snäv vinkel. Det gick utmärkt.

K3 löper tillbaka i samma spår.

K4 använder släpstig men hade nog tänkt fortsätta på den i riktning O. Höjdkurvan där branten skulle sitta kändes i alla fall tydlig och jag följde den bort.

K5 över träsket, följder branterna till det går att ta sig upp. Precis där uppe satt den.

K6 var väldigt försiktig då jag kände att jag inte hade koll på vart jag kom upp på mitt höjdparti. Såg inte T vid ringkanten, varken på karta eller i verkligheten. Så anar jag att gulhöjden är på vänster och jag styr rätt.

K7 jag bestämmer mig för att hålla mig nära träsket. Höjdpartiet innan kontrollen är tydligt men det känns som en osäker evighet tills någon passerar från sidan och försvinner ner till höger. Jag följer efter och får den fint.

K8 sköter jag fint, svänger runt det värsta gröna, sedan upp på högsta höjd, ser stenen till vänster och sedan träsket framme på höger.

K9 har lite häng här och inne i ringen försöker jag vara stark som smart men den andre hade bättre koll och går rätt på

K10 det gick lite för fort på släpstigen och jag får vända tillbaka men får den enkelt, mycket andra löpare överallt nu.

K11 ett litet men klurigt område. Jag vet inte varför jag gick runt träsket men tycker jag kommer in bra. Den första höjden känns jättetydlig och jag studsar sedan mot en grön vägg. Försöker hitta en lucka men gör inte det och blir osäker. Svänger runt till en annan kontroll men det var fel. Siktar åt samma håll som i början och då hittar jag en passage och precis däruppe sitter den.

K12 fladdrar lite här, vill att det gula ska vara snabbare än vad det är. Är nere i storträsket och vänder men får den fint på vägen ner.

K13 siktar mot spången och lyckas styra upp rätt på andra sidan

K14 framkomligheten är god och jag blir så glad att kompassen känns oviktig. Jag kommer till K15 utan att ha koll på det. Korrigerar men har dåligt koll. Sedan ser jag ett stråk som går ner.. mot dubbelstenar. Tack.

K15 halvvägs inser jag att det är den kontrollen jag precis besökte.

K16-M löpning

Idag en klart bättre insats. Många löpare längs banan hjälper ofta. Riktigt roligt var det igen!
Visa kommentarer (0)
 
ROC etapp 4 (2016-08-25)