ROC etapp 3 (2016-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tanum, Satellitstationen
Arrangör: Bohuslän-Dals OF/Svenska Orienteringsförbundet
Distans: 4,4 km (H40)
Sträcka: 7.3 km
Tid: 86:25
I och med ROC övergår säsongen från sommar till höst.

Jag har fortfarande problem med vä stortå sedan O-ringen. Jag preparerar med plåster och stötdämpande förband.

K1 kämpar mig igenom det gröna och försöker hålla så god riktning som möjligt och vill använda blötsänkan. När jag passerat den och kommit en bit upp på andra sidan anar jag något som skulle kunna vara gult på höger hand. Det gula fanns enligt kartan nära min kontroll. Istället är jag jag-svag och går vänster, finner brant med kontroll. Slingrar mig tillbaka och får sent omsider min kontroll.

K2 det svänger fort och jag sköter mig riktigt bra. Trycker mig igenom det gröna och upp på min höjd, fortsätter till bortre delen och får den.

K3 väljer stigarna och lämnar i rätt krök, rundar branten på väg upp och viker in rätt på den

K4 hittar bra löpväg och går mellan sjöarna norrifrån, slarvar som så många gånger förr i ringen

K5 blev min bästa split. Tar höjd ovanför branterna, har sällskap av Karin en bit. Vi får den första branten och sedan den rätta.

K6 passerar den första sänkan högt och försöker sedan hålla höjd och vara vaksam på nästa sänka. Får sänkan precis ovanför branten och vinklar in till stenen.

K7 håller tillräckligt god riktning och är med på passagen av sänkan precis innan.

K8 jag ville undvika de värsta brantområdena och går NV. Det blev lite för mycket N men jag fick K5 som ett bra rundningsmärke och korrigerar efter det. Även här lyckas jag snurra inne i ringen.

K9 jag var nog på förhand inställd på att gå runt om det dök upp tveksamheter. Här tog jag då chansen. Den först biten ut från kontrollen SO bjöd på dagens bästa löpning, mörk skog med väldigt snäll undervegetation. Senare lyckas jag passera kraftledningen utan att märka det. När jag misstänker detta blir jag väldigt osäker, är det verkligen möjligt? Jag fortsätter och allt annat stämmer, hittar upp på rätt höjdparti och då ser jag andra löpare..så sitter den där!

K10 gör mycket rätt, passerar vid branterna, ser träsk däruppe. Jag ser dock inte dubbelstenarna, jag korrigerar inte heller utifrån det träsk jag såg. Tappar onödig tid på en ganska enkel kontroll

K11 sakta och säkert

K12 direkt ner för att inte fastna ovanför några branter. Passerade över träsket där det verkade bäst eller där stråk fanns.

K13 går direkt över träsket, vill använda släpstigen för att hitta rätta stället att gå upp på. Misslyckas med detta och rundar branterna, hittar en sten med kontroll som gör mig säkrare på vart jag är.

K14 vänder tillbaka mot stenen och letar mig upp till stigen på andra sidan. Ingången blir ganska enkel då det är mycket folk på väg och träsket precis innan är tydligt.

K15 följer strömmen, passerar en annan kontroll med kommer rätt på min lite senare.

K16-M löpning

Det här var riktigt roligt. Bomtiden blir lite för stor för att det ska vara ett godkänt lopp. Jag fortsätter att slarva i ringen.
Visa kommentarer (0)
 
ROC etapp 3 (2016-08-23)