O-ringen Sälen E5 (2016-07-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lindvallen
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 10.39 km
Tid: 103:23
Jag hade stor respekt för den avslutande etappen. Det är inte fjäll längre, vilket gör det svårare för min del. Jag misstänkte också att det skulle vara lite extra klurigt eftersom det var sista etappen med jaktstart.

K1 långt, ledvägval kändes givet. Försöker hålla S när jag lämnar träsket. Noterade sten eller göl och kunde styra rätt och läsa av höjdkurvorna sista biten. Mycket bra start! Dagens nästa bästa split.

K2 såg klurigare ut. Har koll på träsken och höjderna men inte lika bra pejl på riktning. Ser en skärm som jag måste titta på när jag står vid träskkanten. Går SO, mest på känsla, tror flera gånger att min kontroll ska dyka upp i slutet av höjden. Är på väg att vända flera gånger men fortsätter, får den till slut. Precis då dyker Rotviker upp och klappar mig på axeln. Känner sedan hur det liksom suger till och något flashar förbi ögonen och Rotviker är borta.

K3 går ner till träsket och följer det bort. Det är ganska löpvänligt. Är lite nonchalant och viker S innan diket. Tycker inte jag får de gröna partierna som jag vill fortsätter till det stora gröna. Det ser inte ut som grönt, mer som ett skönt, löpbart träsk. Det sitter en kontroll vid sankmarken i skogen. Jag vågar ändå inte lita på detta (och gå direkt mot kontrollen) utan fortsätter tillbaka till träsket, följer bäcken och sedan upp och får den snabbt. Det här var väldigt onödigt. Jag har ju spelat safe massor med gånger, borde själv klart sökt upp bäcken i förstaläget.

K4 det var skön löpbarhet vid bäcken så jag hoppades att det skulle fortsätta så. Det var fel. Kämpar mig igenom till bäcken svänger. Där tappade jag bort höjderna och fortsatte på riktning Ö. Fick en sten och misstänkte var jag var. Såg sankmarken och sedan T, kunde vända S och och få den.

K5-K6 tråkkontroller i ogästvänlig terräng. Följde stråk i bra riktning.

K7 tänkte springa släpstig längre för att terräng varit jobbig men jag var svag och följde efter tjejerna i stråket. Sara kom upp i rygg uppför. Precis när jag börjar muttra som mest att det minsann skulle gått snabbare på släpstigen så sitter den där.

K8 försöker hålla min riktning och släpper stråket som jag tycker går lite väl mycket N. Jag ser något som ser ut som en rejäl sten när mig och tvingar mig att gira och stämplar strax efter Sara & co. På kartan finns varken sten eller punkthöjd nära mitt spår, skumt.

K9 känns svårt igen. Vid första träsket lyckas jag dock se att det finns en ås att springa en bra bit på. Många andra har gjort detta och jag följer, håller koll på riktning tillräckligt. Betar sedan av de sista höjderna innan jag får den.

K10 siktar ut mot leden och tåar något med min blodblåsade vä stortå. Det känns frukansvärt, ungefär som jag inbillar mig att det känns när man sparkar loss nageln från tån. Det tar ett tag innan det går över. Det är diffust i ringen men jag är försiktig och har blicken med mig.

K11 blev dagens bästa split men det borde bero på att andra klåpat sig? Jag vill passera S för att snabbast nå leden. Betar av hygge, träsk, gulhöjd, träsk och sedan rätt in bland stråken. Noterade loxandes att några konkurrenter gått N, kanske var det avgörande till min fördel?

K12 upp till vägen, det börjar släppa lite i tån. Jag vill springa väg så länge det går. Går söder om huset och korsar sista höjden och ser några springa ut från hjälpkurvesänkan.

K13 fick för mig att det här var ett monsterträsk att undvika men det visade sig vara ganska behagligt. Försöker ta lite höjd och därmed hålla rätt riktning. Kommer ut och ser huset, passerar det och är sedan för trött för att hålla koll på grejerna. Får för mig att jag måste ta en massa höjdmeter men börjar med att följa alla andra. Är på väg att springa upp i liftgatan i jakt på höjdmeter men kollar efter en gång till och tycker att det kan vara så att min kontroll ligger på den här diagonala vägen. Så var det.

K14-M inte samma speed som igår men ändå skönt att falla ner in mot mål.

Idag ett ok lopp, lite för mycket slarv där det inte var så svårt för att jag ska känna mig helt nöjd. För att vara ett skogslopp var det ändå ok.

Totalt är jag väldigt nöjd med insatsen. Tre bra lopp, ett ok. Så bra har jag inte presterat på O-ringen eller någon annan flerdagarstävling tidigare.

Nu blir det högsta prioritet på sårläkning.
Dölj kommentarer (1)
Jerk: Bra jobbat Henrik! Det är inte alla som mäktar med en femdagarsvecka i huvudklass!
Lägg till kommentar
Spara
 
O-ringen Sälen E5 (2016-07-29)