O-ringen Sälen E4 (2016-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sälfjället
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,7 km (H40)
Sträcka: 9.82 km
Tid: 82:15
K1 försöker vara försiktig genom att springa fram till sankmarken och sedan följa det blöta. Tappar bort mig lite och försöker gå på riktning i stället. Gillar inte det jag ser och går ner mot stigen för att in lägga bort för mycket. Kommer ut vid träsket och ser min sänka, går upp och stämplar.

K2 stig känns självklart, tuggar på och viker av efter träsket. Borrar mig igenom vegetationen och ser höjden jag ska förbi.

K3 försöker hålla riktning och höjer blicken när jag är ute i det gula, smack.

K4 lite samma stil här, väl ute i det gula ser jag en ravin med kontroll vid sten. Går ner till den och konstaterar att det är kombo sten-göl och går därifrån i riktning S.

K5 riktning, tar mer höjd tidigt än andra löpare omkring. Jag har sedan hjälp av dem när jag nått rätt höjd.

K6 inget storhetsvansinne nu, ner på stig och tugga. Diagonalar upp från träsket och passerar stenfälten, andra löpare röjer vilket buskage jag ska till. Moget och bra löst.

K7 håll igen, den här är svår. Följer stråket som håller tilltalande riktning. Precis innan det blir gult tappar jag stråket men tar höjd. Tyvärr hade jag lite för dålig koll på detaljerna. Såg stenigheten som skulle vara nära min sten men hade inte koll på det. Gör en krok och vänder ner igen. Får ett ok från Rotviker och ser stenen på vägen ner.

K8 vänder tillbaka och går upp i det gula, håller sedan höjd och andra löpare säkrar det för mig.

K9 försöker vara löpekonomisk och undvika att ta alla höjdkurvor. Vill nå vätskan och sedan styra mot nästa vätska på vägen ner. Fattar att jag kommer på insidan av första vätskan och fortsätter sedan ganska östligt. Ser varken vätska eller sjöar på vägen ner. Spanar efter min kontroll men anar att jag är en bit söderut. Får en sten som bekräftar det, fortsätter till blötsänkan och följer sedan den norrut. På håll ser jag strax mina dubbelstenar.

K10 släpper vaksamheten och slarvar med riktningen, kommer för långt ner och bort. Vänder tillbaka och får den lite turligt.

K11 hade större respekt för den här. Hittade stig ner mot sjöarna. Går på utsidan av den lilla och ser att det finns mer stig att använda. Följer den och går ner mellan de gröna partierna, fortsätter ner lite och skråar sedan tills jag ser den strax ovanför. Bra löst!

K12 inga dumheter i backen nu. Betar av nerfarterna och väljer att ta den på snäv vinkel. Klokt.

K13 till rätt ner fart och vik in på på stig, det blev lite tidigare då ett lämpligt stråk dök upp

K14 kamp med kids, stenar och föräldrar

M det härligaste upploppet hittills i år. Rejält nerför täckt med rejält lager grovt spån. Tog inte i utan föll bara hela vägen in.

Det här blev min bästa etapp enligt Sverigelistan och min placering, jag är beredd att hålla med.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Sälen E4 (2016-07-28)