O-ringen Sälen E3 (2016-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storfjället öst
Arrangör: O-ringen
Distans: 4,1 km (H40)
Sträcka: 5.29 km
Tid: 50:21
Större vaksamhet idag. Medel brukar vara klurigare och jag vet vad jag gjorde igår.

K1 passera stigen, får gölen, fortsätter ta höjd. Betar av gölparaden från höger till vänster. Ok start.

K2 neråt, såg göl och kontroll tidigt

K3 försöker hålla en bra riktning, får den yttersta gölen i paraden och ser flera kontroller allteftersom. Är det verkligen min? Ser inte träsket ovanför och det känns fel. Gör en krok och springer sedan dit, det var min såklart.

K4 försöker löpa på och hålla höjd, ser höjdknallen som ska täcka min kontroll, rundar och stämplar.

K5 sakta i backen, den här är svårare. Kollar om stig direkt är bra men jag tycker inte det finns något bra avtag. Försöker i stället hänga med träsket och sedan falla ner. Ser gölar och har hyfsad koll. Känner mig säker på att jag är i någon av de två rastrade stråken. När det släpper kommer jag ut i ett vertikalt stråk och jag är inte säker på om det är höger eller vänster som gäller. Går ut till stig och vänder sedan tillbaka och får den. Känner mig ändå ganska nöjd med insatsen.

K6 fortsatt klurigt känner jag. Funderar på om jag ska gå ovanför eller ner till samma nivå som kontrollen. Stråket går ner men jag följer andra för tidigt in i det gröna. Tycker ändå vi håller ganska bra riktning, spanar hela tiden. När kontrollen inte sitter i den första sänkan vi når fattar jag att vi kommit för långt, jag vänder och i nästa sitter den. Även detta ok.

K7 går ut mot stigen. Trodde faktiskt jag kom ut längre upp. Väljer att ta K9 som avstamp men lyckas inte speciellt bra med riktningen. Är flera gånger orolig att jag gått för långt, det känns som att jag varit i flera träsk på vägen. Når ett stråk! Spanar, höger ser ut att bjuda på rätt formation och där sitter den. Här kunde man kanske varit mer cynisk genom att bomba vänster om K7 och räkna med uppfång i stråket mot K8 men det finns såklart risker med det beteendet.

K8 försöker gå på riktning igen, det är inte klockrent men tillräckligt bra. När avståndet kändes rätt röjdes skärmen av andra löpare.

K9 upp igen till känd mark.

K10 över floden, följ till söderut

K11 blir hängd!! Grov riktning och stråk, ser sten och girar mot mitt träsk.

K12 fortfarande hängd!! Går mot stig och passerar vid det gula över flod igen. Kommer upp precis vid kontroll som inte är min, ser att jag ska högre och kommer rätt.

K13 släpper hängaren och hänger hen i stället. Håller höjd och riktning, passerar stigar och slutligen många löpare vid kontrollen.

K14-M tjoho!!

Jag är nöjd med det här också. Tycker att jag lyckades klarar av klurigheterna ganska bra. När jag inte kom rätt hanterade jag det bra.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Sälen E3 (2016-07-26)