O-ringen Sälen E2 (2016-07-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storfjället väst
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,6 km (H40)
Sträcka: 12.29 km
Tid: 151:00
K1 försöker hålla bra riktning, stämmer av vid stigen. Siktar mot växtligheten och bakom den sänkan. Går sedan för att runda det gröna. Tvekar lite på andra sidan men går S och får den. Bra start igen.

K2 gör det enkelt, går mot stig och vätska och sedan ner i backen och ser det öppna med gölarna på vägen ner.

K3 tar höjd direkt för att få en mer löpvänlig väg. Stämmer av med småsänkorna och räknar med att storsänkan missar man inte. Går upp i sänka på andra sidan (inte den jag trodde) och styr sedan rätt mot kontrollen, får sankmarkerna på vägen.

K4 upp upp upp, tycker det går fortast i det blöta, rundar sjön och ser skärmen på håll.

K5 räknar med att jag är snabbare på stig. Vill sedan använda vätskan för att sikta in mig. Förstår att jag passerar nära K1, kommer sedan ut i det öppna. Väljer att fortsätta i min riktning, här kunde jag varit försiktigare och gått ner i sänka som definitivt låg vänster kom kontrollen. Jag lyckas inte hitta det gula partiet i sluttningen Ö om kontrollen. Letar och letar. Flera gången kommer tanken att jag ska gå tillbaka upp på fjället men andra idéer och förhoppningar kommer i vägen. Hittar en sten och hoppas att det ska vara den som ligger precis vid min kontroll men icke. Sedan går jag från den i slarvig riktning och hittar istället det halvöppna V om kontrollen. Går upp igen och möter Grafström, han har tagit K5. Väl uppe i det gula möter jag Lundgren som är ute efter en annan kontroll. Har fortfarande svårt att få det att stämma. Lommar iväg till en kontroll som många flockas kring, det var min.

K6 straffet efter bommen blir promenad. Lyckas ändå inte hålla rätt riktning. Hittade en kontroll när jag har en näsa mot mig, lyckades inte hitta det på kartan. Fortsatte då envist i min riktning. Såg bäcken, girade och fångades upp av blötsänkan som nu var somrigt porlande. Går nu rakt mot kontrollen och får nog lite stråk men bäst av allt en Sverker som säger åt mig att fortsätta.

K7 besvikelsen är fortfarande stor och skoskaven som ökat från 1 till 3 under loppet gör sig extra påminda så jag fortsätter mestadels promenerande. Passerar porlandet och går ner och ser min höjd tydligt. Det verkar som banläggaren släppt oss nu.

K8 upp i sänkan, stig, träsket, diagonalt i sluttningen och mycket folk.

K9 förbi träsket, ner i ravinen och upp på andra sidan, följ stråket.

K10 fortsätt på åsen, följ strömmen.

Trist att man sabbar loppet så totalt. Det gick jättebra K1-K4 och hade inte behövt gå så illa. Mer noggrannhet, bättre katastrofhantering, många olika detaljer hade kunnat avhjälpa.

Skittråkigt med skoskav. Det är mina tre första på 6 års orienterande och flera skobyten. Nu alla på en gång.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Sälen E2 (2016-07-25)