O-ringen Sälen E1 (2016-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Östfjället
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 9.86 km
Tid: 76:12
Såg fram emot E1 redan på lördagen och hade velat kuta på kvällen när vi kom fram. Tror inte att jag var övertaggad, bara sugen.

K1 försiktig och försöker hålla riktning. Tror att jag girar runt det gröna utan att tänka efter. Tänker till en stund när jag kommer ut i sänkan, det stämmer ju skitbra och där borta sitter den. Bra start!

K2 ser svår ut och jag väljer snabbt det defensiva och följa out-of-bounds tejpen till den blöta sänkan. Får den lätt sedan. Moget vägval.

K3 toktrött promenerar uppför till stigen. Viker uppåt igen när växtligheten tilltar, passerar stenen och anar sänka och vegetation på höger sida, får den fint.

K4 kontrolltagningen ser svår ut, jag vill tugga stig så nära som möjligt. Viker av enligt plan vid röset och försöker hålla riktning. Jag drar lite norr omedvetet. Blir osäker vid en sänkpassage, gör en krok men återvänder och fortsätter i ursprunglig riktning. Hamnar i samspråk med en annan löpare när jag fattat att jag är ute på det öppna anandes träsket norröver. Girar söderut på rätt ställe och möter samma löpare igen som konstaterar att jag hade rätt. Det här kändes ok ändå, kunde gått mycket värre men även lite bättre om jag haft bättre riktning eller bättre koll i min krok.

K5 kom till mig mycket fortare än vad jag trott. Siktade mot sänkan och följde den, väldigt snart kom den. Tack.

K6 siktar ner mot stigen, vill ner på den och justera mig med hjälp av sankmarken. Driver ändå snett efter stigen, mycket löpare, många kontroller i sikte. Trevar mig fram och försöker förstå. Tycker jag följer en passande höjdkurva men nit. Stannar och ser uppåt, där sitter det en. En annan löpare gör samma sak, 1/4 kvar och jag ser ytterligare en kontroll som passar ännu bättre, styr om och sätter den. Kunde gått mycket värre det här. Ser nu att det fanns goda möjligheter att springa på skrå om man behärskat det på ett bra sätt.

K7 inga dumheter, sikta ut mot stigen och attackera från stigkorset. Kom på en stig, va den kom fort..den går ju i rätt riktning..hyfsat. Inser tillslut med hjälp av växtligheten att jag är på fel stig, det fanns en till. Passerar flera kontroll och känner på mig att jag antagligen är nära min men har för dålig koll för att ändra planen, fortsätter till stigen. Får den enkelt från korset.

K8-M säkra vägval med stigar som hjälp

Det här var en bra insats, ett stort steg framåt jämfört med de senaste loppen. Min bästa förstaetapp någonsin. Fjällorientering passar mig bättre än skogsorientering.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Sälen E1 (2016-07-24)