Hallands 3-dagars etapp 3 (2016-07-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kade Högar
Arrangör: Fjärås AIK/IF Rigor/OK Löftan
Distans: 7,8 km (H40)
Sträcka: 14.8 km
Tid: 138:56
Jaktstart, jag hade inte lyckats hålla mig inom de 45 min som krävdes för att vara med på riktigt. Minutstart för min del, även viss jaktkänsla.

K1 klart värdig förstakontroll på jaktstart. Jag ser flera olika vägval. Min plan var att attackera via ängen i SV men det sket sig när jag tog av (Jagsvag igen) för tidigt. Jag fattade detta på stigen efter de sista husen. Spåret stämmer sedan inte alls med mitt minne. Jag vill ha det till att jag hela tiden var N om muren ända tills ängen tog slut. Jag klättrade i alla fall upp och försökte sedan hålla en vettig riktning, vilket jag faktiskt lyckades hyfsat med. Tycker flera gånger jag står på en gulhöjd och försöker då agera efter det. Jag driver sakta bort från det heta området och ger till slut upp. Nu går jag N upp på höjden och börjar om! Hittar några gula höjder, potentiella stenar och rösen men ger upp igen och fortsätter N. Fångas upp av stigen och är noga med att säkra och läsa in mig. Bestämmer att de säkraste är att hitta K2. Därefter går det bra. Stämplar K2 och fortsätter ner och följer träsket tills det gröna lättar, där upp sitter den.

K2 tillbaka upp till stenen i någorlunda samma spår

K3 guess what, väg och stig i 3 km. Sedan sumpar jag kontrolltagningen i ösregn och blir skitsur. Tillbaka till vägen. Promenerar med nålen i näven och stämplar vid heart-shaped-hill.

K4 på det följde en kontroll där jag skötte mig riktig bra. Det tog lite extra tid då jag var nyfiken på vad de hela gulbruna skulle vara för något. Det var hygge det också. Väl nere i träsket läste jag bra på branterna, sänkorna och upp på höjden styrde jag rätt.

K5 i samma stil, sakta men säkert. Här hade jag inte koll på att jag var precis här igår. Kollade klockan, drygt 1.30. 1h till maxtid, det kan väl gå?

K6 väg och stig igen, sket i att jag hamnade utanför kartan. Kände igen mig sedan igår. Kom upp på felhöjd men såg T och sedan gulhöjd och kunde korrigera.

K7 lyckas nu ta mig upp på rätt höjd. Håller mig så nära kanten det går för att inte missa min sänka. Massor med brantsänkor men jag håller tålamodet och sedan sitter den där.

K8 såg lite lättare ut, tog mig ut till vägen under ledningen och försöker peppa mig själv, tugga på, det ska gå. Lämnar vägen på rätt ställe men jag lyckas inte hålla riktningen, nu är det faktiskt en del andra löpare omkring. Jag ser stenen och kan korrigera mig, den andra kommer lommande efter.

K9 sitter i numera bekanta marker. Jag passerar sjön på samma sida som de andra dagarna girar sedan tvärt V tills stigen. Fortsätter tills kröken, viker av och styr rätt via en sten.

K10-M löper på och är nöjd med att jag tog mig igenom.

Sista delen av det här loppet kändes faktiskt lite kul även om det var kört. Försöket peppa mig hela tiden, det ska gå, jag ska ta mig igenom. Fan va dålig jag var den här helgen..men skit i det. Snart har jag semester.
Visa kommentarer (0)
 
Hallands 3-dagars etapp 3 (2016-07-17)