Hallands 3-dagars etapp 1 (2016-07-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kade Högar
Arrangör: Fjärås AIK/IF Rigor/OK Löftan
Distans: 3,7 km (H40)
Sträcka: 6.82 km
Tid: 63:00
K1 hyfsad rusning omkring mig vid start, väl uppe på stigen lugnade i alla fall jag ner mig. Samlar mig lite och betar av gulhöjd, nästa höjdparti, sten och sedan runt det gröna om min sten. Bra start.

K2 dålig riktning men får ändå träsket och styr rätt

K3 vill passera träsket och komma upp på stigen. Lyckas med det men har inte koll på var jag är. Borde fattat läget på gula höjden (bar häll). Når via omväg nästa delmål, vändplatsen. Bommar sedan kontrolltagningen och får ta om innan jag hittar rätt. Väldigt slarvigt och onödigt.

K4 försöker hålla en bra riktning, passerar diket och försöker styra rätt men kommer ut till vägen. Får vända om och ta den. Hade ingen koll på andra detaljer på vägen förutom diket.

K5 kommer ut snett men fattar det och korrigerar under kraftledningen. Kom lite för långt ner och får vända upp igen.

K6 betar av branterna på ett förvånansvärt bra sätt. Även inne i ringen fattar jag läget och går inte ner mig i en frestande brantsänka utan fortsätter på andra sidan och ser den snart.

K7 den ligger så nära säker uppfångare att jag kan attackera och låta mig fångas upp. Försöker med det men tänker samtidgt, se till att dra lite åt ett håll, vilket som helst, så du vet åt vilket håll du ska korrigera. Nu har du ju ingen koll på det. Äsch, skit i det. Såg ingen stenmur men noterade träsk på vägen. Tycker att slutningen ner mot något som ser grönstreckat ut går åt fel håll. Ser även hygget och kraftledningen. Letar mig ner till en ganska diffus släpstig. Ger tillslut upp och springer upp mot kraftledningen och fattar då att jag varit för långt NO. Adjö 10 min. På kartan kan man se att strecket hade varit ett fint alternativ och inte så hemskt svårt att följa i naturen. Jumboplatsen var därmed cementerad.

K8 springer självklart så mycket stig jag bara kan efter monsterbommen. Styr och studsar mot sjöarna och efter den sista har jag bra koll in.

K9 ville inte gå söder om sjön, vet inte varför, och går norr om. Har inte så bra koll men god tro på mig själv och fortsätter i tänkt riktning tills jag får den.

K10-M löper på så gott det går.

Det här var ingen bra insats. 20 min bomtid samlade jag ihop. Trodde jag var lite på rätt väg i tisdags.
Visa kommentarer (0)
 
Hallands 3-dagars etapp 1 (2016-07-15)