Poängtävling #8 (2016-06-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Rågrecken, Klacka-L)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,7 km (Bana 2)
Sträcka: 0.54 km
Tid: 6:40
Efter ett ganska långt O-uppehåll var det dags igen. Karin frågade innan om jag var peppad, nja var mitt svar.

K1 jag möttes av en terräng som inte inbjöd mig till någon högre fart, det passade ganska bra till en inledningskontroll. Gick över höjden och rundar träsket. Över nästa ås och får nästa träsk, fortsätter på riktning för att få mitt snedställda träsk. Lyckas med detta men känner mig ändå inte helt övertygad och går upp på andra sidan och fortsätter i rätt riktning. Strax ser jag en annan snubbe stämpla, det räckte som bekräftelse.

K2 klockan hade på grund av utebliven laddning lagt av strax efter stämpling så resten av resan är ritad ur minnet. Planen var att ta träsk, högsta höjd och sedan rikta in mig och ta ny sats. I värsta fall blir jag uppfångad av stigen. Jag passerade högsta höjd men tar inte rätt riktning efter det. Håller mig lite för långt norrut och fattar att jag inte är i rätt stråk och avser fortsätta mot stigen. Efter lite velande hittar jag rätt stig och kan kalibrera mig i nordsydledd.

K3 försöker hålla östlig riktning, sjön hjälper till när den närmar sig. Fortsätter och får en massa stenar, har inte stenkoll och hamnar lite för långt ner och en annan löpare gör mig uppmärksam på det.

K4 den här såg sjukt svår ut först och jag planerar noga. Tänker gå av stigen vid kröken, få storstenarna och sedan plocka detalj för detalj in till..mitt träsk. Hmm jag ska alltså ha ett ensamt träsk nere i en sänka bakom stenarna. Inte alls så svårt som det såg ut först.

K5 liknade K4, lämna stig rätt, läs på träsk och kom på norr om sjön.

K6 väljer att passera träsket där det är öppet, läser sedan på stenar, träsk, höjd med brant och sedan grov riktning in.

K7 lite av en långsträcka, siktar på stig men kommer lite längre söderut än vad jag tänkt. Springer sedan på den norrut för att försöka hitta en bra ingång. Går av vid det gula träsket och försöker hålla en bra riktning. Har för mig att jag fick det sista större träsket. Uppe på toppen träffar jag en annan löpare som jag språkade med vid K3. Han är osäker på var han är men tror att det är höjden med brant, sten och gul fläck. Han drar iväg och jag går efter, han för långt bort medan jag fick drag av tre snabba som distinkt satte kontrolltagningen.

K8 siktar grovt mot sjön och den kommer snabbt även om jag promenerar. Har sällskap av Karin på vägen in.

K9 har problem med riktningen flera gånger. Jag vill dra norrut hela tiden. När jag ser sjön i norr tvingar jag mig söderut. Jag kom upp på höjden med de två stenarna och fortsatte fram till släpstigen (så ritade jag tyvärr inte). Därifrån var det ganska enkelt att ta den.

K10 stämplade K9 tillsammans med en annan löpare. Han gick söderut så jag valde väster. Tog mig upp till släpstig och fortsatte på skrå, snart kommer stenarna och jag fick den snart.

M lite springa

Det blev mest kartpromenad av det här men ganska kul ändå. Det var nog nyttigt med kartkontakt innan helgens tävlingar.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling #8 (2016-06-28)