Sommarsprinten #1 (2016-06-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brickeberg
Arrangör: Almby IK
Distans: 3 km (H21)
Sträcka: 4.65 km
Tid: 21:44
Dags för sprint igen. Direkt på totalutfallet i form av antalet bommar i min klass. 15 kontroller * 12 löpare = 180 möjliga bommar, utfallet blev 3 bommar.

K1-K4 helt ok öppning, hyfsad fart men kunde tagit ett bättre vägval till K2. Hittade lite flyt till K3 och K4 då jag vid stämpling visste vad jag skulle göra till nästa.

K5 det här området hade jag sett på gamla kartor, Karin gav rådet: spring runt. Det gjorde jag inte här utan försökte läsa mig igenom, bommade nästan en halvminut men det kunde blivit värre.

K6-K9 gick bättre igen, främst de längre sträckorna till K6 och K9. Detta trots att jag inte alls tar den bästa vägen till K6. Cykelvägen väster om bostadsområdet hade varit kortare och inte mindre löpvänlig. K6-K8 ligger på en discgolfbana och det kändes inte helt bra att klampa in där, borde påpekat det i tävlingsenkäten.

K10-K12 återigen in i det svåra barackområdet nu med mer fokus på springa runt. Fick dålig split till K10 men det berodde antagligen på att jag gick ut NO istället för SO från K9. K11 blev nästa bom enligt winsplits. Den låg inne i smeten och runt löste inte allt då man måste in igen. Jag läste länge och använde lupp och hittade rätt. Det fanns kortare vägar men hade jag bara sett någon väg snabbare så hade det varit helt ok. Bra split till K12 då jag snabbt bestämde mig för att springa runt. Det fanns kortare vägar men de såg jag inte förrän efter loppet.

K13-M det skulle vara så väldigt tydlig var man fick och inte fick springa när det gällde fotbollsplanerna enligt PM. Jag spanade in detta innan loppet men tyckte inte det kändes tydligt så jag bestämde mig redan då för att inte chansa på det om det inte gav sig av banan. Vägen till K13 kunde alltså valts lite mer rakt på. K14-M var mest försöka ta sig fram så snabbt som möjligt, hade sett K15 när jag rekade upploppet.

Det var återigen väldigt roligt att springa sprint. Jag gillade att det "bara" var 15 kontroller, det innebär mer löpning och mindre trassel. Hittade lite sprintflyt emellanåt, farten var lite ojämn. Jag är alldeles för intervalltränad och behöver min vila tydligen. När man ser till Sverigelistan kan man återigen konstatera att det är bättre att få stryk av bättre löpare. I H21 gav min tid 41p och i H35 hade det blivit >100.

Hoppas jag kan klämma mer sprint det här året.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarsprinten #1 (2016-06-08)