Öppet Skaraborgsmästerskap, sprint (2016-05-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Varnhem
Arrangör: Istrums SK
Distans: 3,1 km (H40)
Sträcka: 4.14 km
Tid: 20:54
Sprint igen för första gången den här säsongen. Ville vinna titel och kände att chansen fanns men då skulle det antagligen krävas ett bomfritt lopp med god fart.

K1-K2 helt ok start, är noggrann i början. Möjligen kunde man valt att vända tvärt norr efter K1 för att få en mindre komplicerad väg till K2.
K3 här hade jag inte fått med mig alla detaljer i förläsningen, gick direkt tillbaka ut till väg men går först höger innan jag hittar kartan igen. +38s efter ledning

K4-K6 hittar bättre flyt och fart, tre raka sträcksegrar. +18s

K7 också ganska bra flyt men en annan detalj från den här kontrollen kom att prägla flera kontroller på banan. Jag hade inte fått med mig kontrollpunkten i huvudet när jag svänger upp på cykelvägen. Ser direkt kontroller vid två tidiga träd, springer förbi första och så nära den andra så att jag ser kontrollsiffran. Nästan bingo, min måste vara nästa.. och där sitter den vid nästa träd..nej det stämmer inte! Vänder mig om och där sitter den på andra sidan cykelvägen. Jag skulle inte ha träd.
K8-K13 sköter mig hyfsat, tappade detaljkollen på K10 och K13. +39s på ledaren.

K14-K16 hittar återigen flytet då jag hört att varvningskontrollen ska ligga på en tydlig kulle som man passerade på väg till TC. Kutade på och hann ser vart jag skulle till nästa. Tre raka sträcksegrar där K16 var klarast, antingen hade jag ett bättre löptempo eller så var mitt vägval bättre än de andras? +- 0 (delad ledning)

K17-K18 här sprack bubblan helt skulle man kunna säga. Var försiktig ut och fick inte ihop vinklar och riktning först men det var ett tydligt stråk i den knähöga vegetationen. Ser en kontroll när jag närmar mig men saknade återigen koll på kontrollpunkten. Fick vända tillbaka och stämpla. På vägen hade jag sett att diket på väg till K18 låg ganska djupt på insidan av stenmuren. Valde att gå på utsidan men jag möter en tvärgående taggtrådsstaket, fakk. Vänder tillbaka och tar mig över diket istället. Tänkte att det skulle gå fortare än att koll om staketet var passerbart samt passera utan att fastna. Nej, det staketet fanns inte med på kartan. Dagens regelfråga: Är outmärkta staket passerbara eller inte? +1.05

K19-M sköter mig helt ok, försöker trycka på och välja rätt väg. K25 skulle möjligen kunnat lösas på annat sätt genom att gena från K24 eller springa runt? +1.12

Det här räckte till placering 2. Inte ens utan bom hade jag vunnit. Det var i alla fall väldigt kul. Det var klart trixigare än vad jag trodde de skulle lyckas med, även om en del i trixet var de tätt sittande kontrollerna. Lider lite men den i startfältet som missade att stämpla K16. Den låg nästan precis på linjen mellan K15 och K17. Jag kunde lika gärna åkt dit på det men där och då hade jag koll på att det var 16 jag skulle ha.

Om allt går vägen ska jag åtminstone pricka in 2 sprintar till den här säsongen. Det gav mersmak.
Visa kommentarer (0)
 
Öppet Skaraborgsmästerskap, sprint (2016-05-21)