Närkekvartetten #3 (2016-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hålahult SV
Arrangör: Hagaby GoIF/KFUM Örebro
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 11.26 km
Tid: 113:36
Ha! Den här kartan har jag sprungit på en gång tidigare. Det var en vinterserie för 2,5 år sedan. Jag hade ingen nytta av det idag och inte kände jag igen mig heller. Området klassades innan som det bästa (trevligaste) för att vara Kilsbergen. So far är jag beredd att hålla med. Banläggaren pratade innan om vägval, återkommer till det.

K1 stig och upp på rätt höjd
K2 följ hygget - stig - T - upp på höjden..försiktigt. Klart diffust område här kunde jag lätt bommat
K3 vill vara säker på att få det stora träsket, vill gå S mellan höjderna och få stigen, sedan sikta mot slutet av hygget för en fin ingång. Missade mitt avtag S och försöket kommer försent. Fattar det och fortsätter Ö för att få hygget. Var lite längre N än vad jag trodde men får ändå hygget. Resten av planen satt, kändes skitbra att gå rätt på min sten bland allt bråte.

K4 här kommer första läget till väglöpning. Den chansen tog jag inte. Hade varit fantastiskt kul att se hur fort det gått. Anledningen till att jag valde bort det var att jag bedömde att det inte skulle gå snabbt att ta mig ner till vägen samt att ingång upp till K4 inte kändes given heller. Orienterar bra, når stigen efter berget, rundar T och siktar mot stenfältet, lyckas mot alla principer och grundlagar att missa det. Giren V var ett sista försök att hitta det, istället får jag inse att jag antagligen är på väg att runda min höjd. Efter en liten snurr där uppe så ser jag faktiskt min skärm.

K5 tänker mig riktning V med lätt drag S, då borde jag se mitt höjdparti. Det lyckas så bra att jag står, snurrar runt och borde sett min sten och skärm men icke. Blickskolan brast. Jag hittar en super stein och försöker hitta den på kartan, går norrut för fler detaljer får inte ihop det eftersom jag inte sett skärmen. Vänder S och finner branthöjden precis N om träsket. Hittar återigen min höjd, och där har jag ju varit förut. Sauerkraut.

K6 går helt ok, går N så jag ser träsket och över höjden, stämplar och får vätskepaus
K7 här serverades nästa vägfrestelse. Den här gången slog jag bort den för att det var så långt till vägen (i Ö), ingången från vägen hade dock varit klockren. Återigen orienterar jag väldigt bra, när jag slarvar med riktning vid andra hygget och tar fel släpstig lyckas jag i alla fall fatta det och korrigera. Väl uppe på toppen av rätt berg hittar jag sänkan ner och får stenen skitbra. En härlig känsla!

K8-M mest transport. Efter K8 missade jag att det fanns två diken att svänga vid för att nå den snitslade stigen. Håller skitbra koll i slänten ner mot K10. Väljer stig till K11 och plockar en placering på det.

Imorgon fullbordas kvartetten. Hoppet om stordåd finns kvar. Sedan är vårsäsongen slut.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten #3 (2016-05-07)