Närkekvartetten #2 (2016-05-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dovra
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 4 km (H40)
Sträcka: 5.94 km
Tid: 61:51
Det här loppet liknar gårdagens på några viktiga punkter. Inga monsterbommar men lite för många mindre bommar. Kände mig lite stirrig i början även idag.

K1 med 250 m till startpunkten och möjlighet till löpning borde jag såklart fortsatt med det en bit till, inte riktigt inne i O-mode än
K2 försöker hålla rätt riktning, känns inte helt säkert men när jag ser T i träsket känns det bättre. Av någon anledning tappar jag riktningen på slutet men inte farten.
K3 vill hitta in på hygget och följa det, är osäker på vägen för det känns som jag gått för rakt söderut men till slut ser jag det och kommer rätt

K4 efter vägen håller jag en rak men felaktig riktning, är inte heller tillräckligt med på detaljerna efter rännan för att justera
K5 ett trevande, hamnar för långt ner, för tidigt men reder upp det
K6 kommer ut från kontrollen enligt plan och når vägen smidigt. Avser sedan att trycka mig igenom det gröna i riktning V. Vid storstenarna anar jag öppen mark bakom och jag söker mig dit, tyvärr tog det ett tag innan jag insåg att jag inte tryckt mig igenom det gröna. Det får jag istället göra på ett lite bredare ställe. Kommer i alla fall igenom fint och får en brant när jag kommit upp. Det behövdes ett träsk för att slutligt styra mig rätt.

K7 skittråkig bom, det här var inte det svåraste stället. Slarvar iväg lite för sydligt och kompenserar sedan för att nå släpstigen. Vart på släpstigen är jag då? Fortsätter lite S och lämnar sedan släpet och finner en träskkontroll, vilket träsk? Tycker inte jag ser något hygge att ställa in mig mot. Fladdrar S, vänder NV och sedan V och känner att det är något som drar många löpare i den riktningen..

K8-K10 lyckas bättre med riktning, känsla och blickskola
K11 kändes klurig, här skulle man kunna komma ut på fel ö och leta. Försöker säkra mig till hygget och sedan gå mot sydspetsen och därifrån pricka rätt ö. Lyckas hitta de södra storstenarna först men har inga problem att korrigera
K12 vill undvika det gröna och går rakt V och tar mig sedan N trots att jag såg en kontroll i S, inte så jagsvag alla gånger!

K13 lämnar stigen vid fel krök, inbillad krök eller bara med dålig riktning. Hittar en träskkontroll och fattar läget
K14 skråar förbi först höjden och har sedan hjälp av andra löpare in emellan höjderna
K15 rusar igenom det vita och gröna, tycker jag hela tiden går på S samtidgt som jag tycker att jag svänger hela tiden. Förlorade antagligen inte speciellt mycket på detta.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten #2 (2016-05-06)