Närkekvartetten #1 (2016-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dovra
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 10.97 km
Tid: 120:31
Hade trott det skulle vara ännu lite bättre framkomlighet än det faktiskt var. På slutet fick man komma loss lite mer i löpningen. Vädret var behagligt och försomrigt. Dagens exotiska inslag i terrängen var ett gäng vindkraftverk. Tydligen gick en O-ringen etapp på den här kartan för några år sedan.

K1 inledde virrigt och det var mycket folk i omlopp men till slut så
K2 rundade den större höjden och fick sedan branterna och stenmur strax innan
K3 lurigt område där jag kände mig riktigt osäker, även här en del folk i omlopp
K4 återigen riktigt virrigt, läser från K4 till K5 och försöker båga runt grönrastret men inser strax misstaget. Överkompenserar och följer fel dike och får korrigera igen

K5 förvirringen fortsätter men jag lyckas hålla mig på banan. Lämnar släpstigen rätt och kommer över på rätt höjdparti och styr över till västra delen.
K6 grubblade en del över den här. Kolla hur jag lyckades finna grönrastret efter första stigen! När jag kom upp på andra sidan fick jag lite bättre koll men tydligen missuppfattade jag detaljerna på slutet, bågade ut längs ringkanten och fick vända tillbaka sedan. Ett tilltalande alternativt vägval hade varit att fortsätta förbi vindkraftverket och ta det gula stråket norrut från vägen.

K7-K8 ganska mycket folk i krokarna och jag fick lite hjälp av det
K9 vill båga runt det gröna men gör det för mycket så jag ser det aldrig. Det gjorde mig osäker. Insåg till slut att jag var rätt och gick upp på höjden i V
K10 försöker hålla en grov östlig riktning. Inledde söderut för att slippa branterna. Försöker sedan följa de bästa stråken österut genom hygge och grönt men är orolig för vart jag ska komma ut. Det blev inte så klurigt som jag befarade då det bara fanns ett hygge. Sköter kontrolltagningen snyggt vilket känns riktigt gött efter en längre sträcka helt solo.

K11-K12 bra koll och bra häng
K13 vid vätskan drog han norrut och jag valde södra vägen. Styr mellan vindkraftverken och försöker hitta bra stråk och släpstigar. Ute på sista stigen tar jag högsta höjd och går sedan över träsket på smalare ställe. På lilla hygget dyker mitt häng upp igen och jag följer men har även bra koll fram till punkthöjden.
K14 hade inte koll på detaljerna på slutet, inser att jag gått för långt när en gubbe är på väg att fastna i det större diket. Trackar dikena tillbaka för mitt lilla träsk.

K15 korsar det fetare diket där det finns en utlagd stam. En annan gubbe fastnar lite längre bort. Jag och en dam hjälps åt att dra loss han. Fortsätter till släpstigen, lämnar stigen rätt men sumpar riktningen och kommer upp på fel höjd. Fattar på något sätt det och styr rätt
K16-M springa

Direkt efter loppet kändes det ändå ganska roligt. Roligare än bra men ingen katastrof. Ingen genomklappning. När väl tittade på winsplits avslöjas 20 min bomtid. LIte för mycket för att vara helt nöjd. Då fick jag inte heller bomtid för när vi drog upp gubben ur diket.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten #1 (2016-05-05)