Järladubbeln medel (2016-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åva södra
Arrangör: Järla orientering
Distans: 4,4 km (H40)
Sträcka: 8.62 km
Tid: 90:25
K1 fortsatte på stigen efter vägen, väljer att trycka mig igenom det grönblöta för att komma upp på rätt höjd. Hade säkert kunnat vara lite kyligare där. Jag hade i alla fall bra koll.

K2 studsar på branten och hänger en annan löpare upp då jag också tycker det verkar rätt. Han hade dock inte min brant.
K3 på grov riktning och blick
K4 bra koll på träsk och höjder, glider in på sidan av höjden till branten

K5 jag kan fortfarande och kommer helt säkert fortsätta med monsterbommar så länge jag försöker orientera. Jag lyckades aldrig läsa in mig när jag fattade att jag var fel. Nog om detta nu.

K6 ganska stukad svor jag iväg, tänkte gå söder om berget och sikta mot den breda branten strax före min sten. Har faktiskt ganska bra koll och betar av höjderna efter det stora träsket, passerar stigen och står sedan framför mina branter. Rundar dessa och fortsätter beta av, kommer upp på det gula ganska nära stenen, ser skärmen när jag vänder mig om.

K7 använder stigen och försöker fortsätta i den riktningen samt lyfta blicken då det är ganska öppet. Var också med på att jag touchade det gråa innan jag kom ut på det flacka.
K8 försöker hålla en bra riktning och lyfta blicken, man borde kunna se stenen på håll. Stämde.

K9 försöker hitta en bra riktning igen, lägger tyvärr för mycket i stigvågskålen. Jag lyckas missa den. Kanske berodde det på att jag passerat flera outmärkta stigen innan eller att den var svår att se just där jag passerade. Tycker i alla fall att jag kommer till ett träsk och antar att det är det som ligger en bit söder om kontrollen. Det var det inte. Irrar runt lite, bryr mig inte så hårt eftersom loppet har varit kört sedan K5. När jag ser spåret tror jag inte att jag läste in mig. Helt plötsligt såg jag något som kunde vara en blötsänka och en annan löpare.

K10 gick hafsigt, studsade på stenskravlet.
K11 gick faktiskt fint, norr om det öppna träsket sedan ner i fåran och följde höjden till min brant.
K12 tog mig ner stigledes. Lekte med tanken på att springa runt bara för att se hur det skulle gå men slog bort den tanken. Går istället över höjden vid brunnen och kommer på en annan skärm när det börjar gå nerför. Den hjälpte mig och strax anar jag de två punkthöjderna!

K13-M Gjorde vad jag kunde för att vinna spurten men det fattades en sekund.
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln medel (2016-05-01)