Järladubbeln lång (2016-04-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åva norra
Arrangör: Järla orientering
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 9.96 km
Tid: 98:40
Idag räknade jag med att det skulle bli svårt, gå sakta, ta lång tid. Det kändes på förhand som en rejäl utmaning att ge sig ut idag.

K1 gick på norrpil och räknade kallt med att jag skulle märka fåran mellan höjderna, kanske min vana trogen hitta en brant uppifrån. Det funkade fint och väl uppe på rätt höjdparti orienterade jag rätt
K2 långsträcka, stödde mig på träsken ända fram till ledningen. Det gick också ett svagt stråk på höjderna SO om det stora träsket. Är lite otaktisk vid ledningen, kunde använt den för att komma mer rätt. Nu blev det lite osäkert, jag är ju inte på min höjd, visst ska jag väl österut osv.

K3 kändes skitsvår, valde att hålla mig på skrå med det gröna nedanför mig. Såg flera löpare högre upp, jag saknade tyvärr bra plan för när jag ska vika upp eller när jag sprungit för långt. Har lite flax när jag ser stenen och det ska bara finnas en i området, girar och kommer rätt.

K4 ganska lång sträcka igen, tar mig ner till stigen och funderar. Kommer på en plan och utför den bra: över höjd, norra delen av storträsket, ledning-grönt-höjd-grönt-upp på rätt höjdparti. Sedan trevade jag lite i onödan. Känner jag är ungefär mitt på höjden och ska "bara" norrut. LIte försent inser jag att min kontroll ska sitta på norra delen av höjden, ser sedan även dubbelstenarna i ringkanten.

K5 bestämmer mig tidigt för att springa runt och det på norra sidan. Funkar skitbra, stödjer mig på träsken och rundar sista branterna och upp på mitt höjdparti. Fick dock en känsla att det gått lite för fort. Är jag verkligen på rätt ställe? Spanade efter stenarna mellan höjdpartierna men såg ingen, trevade mig närmare högsta höjd och fick en rygg sista biten.
K6 sakta och säkert

K7 det kändes självklart att jag skulle använda ledningen. Det var bra löpstråk under den. Viker av vid sista stolpen och finner ett svagt stråk runt första branten och får den snyggt.
K8 använder ledningen igen, lämnar vid svängen, passerar gulhöjd, studsar vid branterna och fortsätter i det blöta och försöker styra mot min höjd. Kom lite oväntat upp på fel del men läser in mig på stenen.

K9 velar lite över min plan, passerar rännan och upp på nästa höjd. Tänkte följa den höjden men ändrar mig och går ner i det grönblöta istället. Köttar igenom det gröna men lyckas inte hålla rätt riktning. Väl igenom tar jag mig direkt upp på höjden men inser snabbt att den är för stor. Tolkar situationen rätt och vrider tillbaka och får den. Där var jag riktigt orolig eftersom jag var väldigt nöjd med min insats så långt.

K10-M löpning transport glädje

Det var riktigt fint i skogen. Klar långdistanskaraktär. Endast 12 kontroller! Vårsol och skönt häng!
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln lång (2016-04-30)